PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La canalització del riu Gran Valira avança a bon ritme

El calendari establert s’està complint en les seves fases i ja es treballa en el futur pas de vianants

Per IVÁN ÁLVAREZ

Un home passa per davant de la zona de les obres del riu Gran Valira
Un home passa per davant de la zona de les obres del riu Gran Valira | Tony Lara
Els treballs de canalització del marge dret del riu Gran Valira funcionen a un ritme òptim i s’espera, com marca el calendari, que les obres puguin quedar enllestides, en aquesta fase, al setembre de 2015. Aquest tram dels treballs, licitat el passat 25 de juny, contempla la canalització d’aquest riu entre el carrer Prat Salit i el carrer del Pobladó. Els treballs generals a aquesta zona ja van iniciar-se al 2013 i els projectes van continuar a l’exercici 2014. La canalització en aquest marge dret del riu correspon al tram des del pont de Prat Salit al pont de Santa Coloma i va ser adjudicada a l’empresa COPSA per un import de 1.264.999 euros. El termini d’execució previst era de 35 setmanes.

A més, el Consell de Ministres ja va aprovar, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, l’adjudicació de les obres de canalització i passeig de vianants al riu Valira a la zona del Lycée Compte de Foix a l’empresa TP Unitas Armengol & Montané, SAU.
L’import de l’adjudicació era de 872.302,49 euros, i el termini d’execució pressupostat és de 22 setmanes. Aquesta obra permetrà que s’hi construeixi un passeig de vianants. Els treballs, que es van començar a fer el 22 de juny, estan programats per dur-les a terme durant les vacances escolars d’enguany i de l’any vinent. Al setembre, aquesta zona tindrà acabades les canalitzacions i a final de l’estiu del 2016, quedarà protegida la zona del Lycée i subjacent de les crescudes d’aigua, a més de crear un passeig de vianants volat d’ús públic entre la nova passarel·la del camp del Consell i la passarel·la del Lycée pel marge dret del riu.
PUBLICITAT
PUBLICITAT