PUBLICITAT

Riu de Cerdanya

Freixenet produirà vi de muntanya a la Cerdanya

Les bodegues Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia han plantat 12.093 ceps a Riu de Cerdanya.

Per EL PERIÒDIC

Plantació de ceps al municipi de Riu de Cerdanya.
Plantació de ceps al municipi de Riu de Cerdanya. | EL PERIÒDIC
Les bodegues Freixenet de Sant Sadurní d’Anoia han plantat 12.093 ceps a Riu de Cerdanya. Es tracta de les primeres vinyes a la comarca, fruit de la col·laboració entre els germans Marginet i la coneguda bodega. Inicialment s’han triat tres varietats de raïm: parellada, muscat de frontinyac i pinot oir.
Un dels responsables de la vinya, Antoni Marginet, ha explicat a l’ACN que de cara al futur cal veure quina és la varietat de cep s’adapta millor al clima i al terreny. La intenció és que la primera verema es faci l’any 2017, es culli fins a 20.000 quilos de raïm i produeixin unes 15.000 ampolles d’un nou vi escumós. 
 
La primavera de l’any passat es va fer la prova amb els primers quatre ceps per veure com evolucionaven. Marginet afirma que «els tècnics diuen que han crescut molt bé». Arran de l’experiment, enguany se n’han plantat 12.093, malgrat que la idea inicial era plantar-ne només un miler. Del fruit de les vinyes es produirà un vi escumós de muntanya ecològic. «Es tractarà amb una premsa mòbil i el most es traslladarà a les bodegues del Penedès, on es farà el vi», explica Marginet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT