PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els comerciants demanen al comú que la ‘Fira Retro’ sigui mensual

La segona edició de l’esdeveniment finalitza amb èxit i ganes de repetir

Per EL PERIÒDIC

Càmeres de la 2a Fira Retro d’Andorra la Vella.
Càmeres de la 2a Fira Retro d’Andorra la Vella. | ANA / J. D.
Andorra la Vella va acollir dissabte la segona ‘Fira Retro’, organitzada per l’Associació de Comerciants del Centre Històric amb la col·laboració del comú de la parròquia. En total, es van muntat deu paradetes entre el carrer de la Vall i la plaça de Sant Esteve, on els interessats van poder trobar antiguitats de tota mena, com peces de col·leccionisme, segells i vinils, entre altres. 
 
A més, segons va comentar un dels organitzadors, Cristian Asensio, els comerciants han demanat que la fira es pugui fer de manera mensual, i «així ho proposarem als veïns i al comú». El comerciant va assegurar que els veïns «ho troben bé i no posen problemes per a la realització de l’esdeveniment». Així doncs, l’associació intentarà donar-li més continuïtat i, a banda, animar als hostalers i altres comerciants a sumar-s’hi amb propostes paral·leles que completin l’oferta. 
Tot i que els paradistes voldrien que s’allargués una mica més per aprofitar les hores de menys calor a l’estiu, la fira estarà oberta fins a les 18 hores, una de les condicions del veïnatge per permetre’n la celebració. I és que els comerciants demanen que es puguin fer més fires on oferir diferents objectes ‘retro’, com aparells de ràdio antics, càmeres fotogràfiques, artesania africana, vidre pintat a mà o rareses discogràfiques. 
 
Per amenitzar més la fira d’aquest any, es van acompanyar les exposicions amb un concert musical. I és que JG Acústic va actuar cap a les 12:30 hores a la plaça Sant Esteve per dinamitzar l’esdeveniment. Tanmateix, segons els organitzadors, l’objectiu d’aquesta fira, «com les altres que se celebren al centre històric, és la dinamització de la zona, aprofitant la venda de qualsevol producte ‘retro’ en una zona plena de galeries d’art, botigues d’antiguitats, filatèlies...». 
De la mateixa manera, segons van assegurar els comerciants, la majoria dels compradors eren del principat, tot i que també n’hi havia de fora que no es volien perdre poder fer una ullada  a les desenes de productes que revestien les parades.
Un dels venedors, Alvaro de Araujo, va celebrar també l’afluència, mentre intentava alhora vendre els seus productes de col·leccionista, com el llibre fotogràfic ‘Andorra Gràfica 1888-1993’. 
 
No obstant, Araujo va insistir en la necessitat d’allargar l’esdeveniment fins passades les 18 hores i es va mostrat a favor de programar-lo mensualment. I és que Araujo és un dels habituals d’aquest tipus de fires a Andorra la Vella, i insisteix que cada vegada «funcionen millor». Un altre dels comerciants, Josep Serrano, també va coincidir en la necessitat d’allargar l’horari de la fira, i va assegurar que la majoria dels visitants són andorrans i residents. 
Tot i això, també va reconèixer que en el seu cas no ven molt, però que li serveix per «donar a conèixer la meva botiga a la capital». 
 
A més, tots els comerciants van coincidit a lligar l’èxit de la segona celebració de la ‘Fira Retro’ amb el bon temps, que per ara sembla que seguirà estant present durant tota la setmana. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT