PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

CXLS vol una comissió per seguir la candidatura de la Catedral a la Unesco

Compromís X La Seu presentarà la proposta mitjançant una moció de vot

Per EL PERIÒDIC

Catedral de la Seu d’Urgell.
Catedral de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
El grup municipal de Compromís X La Seu a l’Ajuntament de La Seu proposarà en el proper Ple municipal, mitjançant una moció sotmesa a votació, la creació d’una comissió de seguiment de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat.
 
Aquesta proposta continua la línia que va iniciar el grup de Progrés quan a l’octubre de 2010 va fer la proposició d’iniciar el camí cap a una candidatura de la Catedral de Sta. Maria d’Urgell i del seu conjunt catedralici per a ser reconegudes com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. La proposta va ser aprovada, però segons Compromís X La Seu, durant cinc anys «no es va realitzat cap pas per part del govern municipal per encetar aquest considerable projecte que representaria per una ciutat com La Seu una important fita», la qual permetria situar aquesta vall pirinenca en els mapes mundials amb una major rellevància, amb tots els aspectes positius que això comportaria, segons assegura el grup municipal.
 
A més, aquests recorda que durant la campanya electoral per les Eleccions Municipals de 2015, «el govern de CDC va anunciar que la Catedral de La Seu d’Urgell estaria integrada en una candidatura transfronterera que prepara Andorra, amb l’eix argumental dels orígens i naixement del Principat d’Andorra com a país». Compromís també assegura que poc després, el cap de Govern, Toni Martí, va declarar que el projecte « estat molt embrionari i encara s’ha d’analitzar si seria viable i si tindria possibilitats de reeixir», afegint-hi «jo ja entenc que hi ha eleccions a La Seu d’Urgell» per justificar que la informació es fes pública als medis de comunicació públics catalans durant la campanya electoral d’una manera tant contundent, afirma el grup municipal.
 
Donada aquesta situació, el portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig creu que l’Ajuntament de La Seu, «on es va iniciar aquest camí fa cinc anys, hauria de ser la institució que ha de liderar aquest projecte vital per a la revitalització de la ciutat i del Pirineu». Per aquest motiu, es sotmetrà a votació la proposta de crear una comissió de seguiment municipal de la candidatura; «la qual hauria d’estar integrada per representats de cada grup municipal, de les entitats civils interessades i del Bisbat d’Urgell». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT