PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP no se sumarà a la plataforma per fer front a la Unió Laurediana

El partit vol progressar i sumar esforços a través de candidatures plurals

Per EL PERIÒDIC

Bartumeu en una sessió de consell general.
Bartumeu en una sessió de consell general. | TONY LARA
S’apropen les eleccions comunals, i alguns dels partits ja comencen a cavil·lar quines seran les línies o principis que seguiran. D’aquesta manera, Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va celebrar el passat dissabte un consell nacional per posar de manifest aquestes bases. On van esmentar que buscaran «sumar esforços» a través de candidatures plurals –per ells anomenades plataformes de redreçament comunal–. A més, van deixar constància que amb parròquies com Sant Julià, «veiem difícil aquesta unió».
 
De la mateixa manera, el president d’SDP, Jaume Bartumeu, va indicar que veu «poc probable que totes les forces de l’oposició s’uneixin per fer front a Unió Laurediana (UL)», doncs no creu que SDP participi en la plataforma que es volia crear per frenar l’hegemonia que té UL a la parròquia. Assegurant, a més, que la seva intenció mai ha estat crear una coalició per anar tots en contra d’un grup en concret. Per això, Bartumeu tampoc veu viable una unió amb Liberals, ja que contrari a una candidatura de «tots contra algú», «descartem qualsevol acostament amb aquest bàndol, sobretot per la nostra voluntat de progrés». 
 
De la mateixa manera, el president d’SDP, descarta una possible unió amb Demòcrates per Andorra (DA), doncs «el partit parteix d’un posicionament de política més nacional, així que difícilment arribarem a acords, vist com han començat la legislatura».
D’altra banda, i segons va explicar Bartumeu, fa un parell de mesos que el partit ha començat a mantenir converses amb ciutadans i entitats «preocupades», doncs cal recordar que la setmana passada es van reunir amb el col·lectiu ‘Som com Som’. A banda també d’altres representants dels partits socialdemòcrates i liberals de les diferents parròquies. 
 
Però SDP assegura que la seva intenció és continuar i augmentar aquestes trobades, doncs Bartumeu va avançar que en breus, és té prevista «una reunió formal» amb el secretari general dels Liberals d’Andorra, Amadeu Rossell. Tot i que insisteix en que la tasca de continuïtat la tenen els comitès locals, doncs «són els que han de mantenir les trobades, no l’executiva». 
 
Coalició amb altres parròquies / SDP  va reconèixer també que es plantejarien coalicions polítiques amb la resta de parròquies sempre i quan no es creui «cap línia vermella». Doncs el partit va posar com a exemple a Andorra la Vella, assegurant que no hi hauria unió amb qui «volgués tancar el casal Calones». I en referència a Encamp, Bartumeu confirma que «damunt la taula hi haurà Saetde i caldrà reflexionar sobre possibles moviments de l’accionariat». A més, SDP creu que pel que fa a Sant Julià, caldrà estudiar «diverses propostes econòmiques per afrontar l’actual situació d’endeutament». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT