Arcalís

Èxit rotund d’una Volta als Ports amb 1.090 participants i mires de créixer més

Els més de 30 graus de temperatura màxima no impedeixen que arribin a meta 875, amb dos triomfs i dos tercers llocs ‘tricolors’

Un tram del recorregut de la Multisegur Volta als Ports amb corredors de l’ACA, ahir a Llorts. | Tony Lara
La Multisegur Volta als Ports 2015 ja prometia abans de l’inici. Així ho deien les inscripcions, que van superar el miler. Amb tot, la participació no només no va baixar, sinó que es va incrementar lleument i finalment, segons l’organització, la cursa va arribar als 1.090 corredors. Tot un rècord i per tant un èxit rotund que ha plantejat continuar donant passes endavant de cara a l’any vinent, que es complirà la 39a edició. «L’objectiu serà arribar a les 1.500 persones i farem alguns canvis en el recorregut, que ha agradat molt», va indicar el director de la cursa, Gerard Riart, qui també va avançar que ja hi ha la data fixada: el 3 de juliol. «Serà el primer diumenge del mes i serà correlativa amb l’Andorra Ultra Trail Vallnord i el Tour de França».

Dels 1.090 corredors que s’han donat cita aquest any, destaca sobretot l’increment de francesos (de 30 l’any passat a 110 al 2015). També van córrer 3 anglesos, 4 australians, 1 xinès, 1 luxemburguès, 1 taiwanès, 700 espanyols –400 catalans i uns 300 de la resta del país i 290 andorrans. En definitiva, que a l’arribada a la Coma d’Arcalís no hi havia ni lloc per aparcar. Un ambient de cita gran arrodonit amb un alt percentatge d’arribades (875), tot i que es van registrar màximes de més de 30 graus a la capital.

També els possibles problemes amb el trànsit van ser tot un èxit. «S’ha d’agrair al cos de Policia i als agents de circulació la seva gran feina, com també als 100 voluntaris», va lloar Riart.

El guanyador al recorregut llarg va ser el corredor de l’Orica Damien Howson, en poc més de 4 hores. Segon va ser el francès Sébastien Pillon amb mig minut de marge, va completar el podi l’espanyol Marc Llobet i el millor andorrà va ser David Albós. En fèmines el primer i el segon lloc van ser per a les espanyoles Teresa Costa i Anna Noguera, respectivament, i la tercera va ser la tricolor Maria Fargues. Un altre andorrà, l’exesquiador Jan Missé, es va imposar amb una marca de 2:52.27 i en noies va vèncer Imma Mascort, segona va ser Esther Fernández i tercera Laurence Lestang.