PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Noves formacions relacionades amb el turisme de muntanya

L’oferta transversal es prepara amb Turisme, Medi Ambient i Ocupació

Per E. J. M.

El ministre Eric Jover.
El ministre Eric Jover. | TONY LARA
A principis de juny, en les conclusions de les Jornades tècniques sobre turisme rural i de muntanya a Andorra i el Pallars Jussà, es va parlar de la possibilitat que la Universitat d’Andorra oferís formació universitària en l’àmbit del turisme rural i de muntanya. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, n’ha exemplificat la necessitat amb una metàfora: «Abans, Andorra era com un bar a primera línea de platja, independentment de la qualitat del servei i del menjar que servíem sempre estava ple; ara és com si el mateix bar estigués a tercera línea, i si volem la mateixa afluència hem de tenir molt bon servei, molt bona afluència, hem de saber-nos diferenciar de l’altra oferta, i això és el que ha de fer el turisme. El turisme l’hem d’especialitzar: d’aventura, actiu, de muntanya...».

Per aconseguir-ho, «ho hem de complementar amb molts bons professionals i això vol dir tenir gent que sigui capaç de desenvolupar productes turístics, fer planificacions estratègiques turístiques. Potser una solució és desenvolupar un màster de turisme a Andorra, i també necessitem gent de totes les formacions professionals que giren al voltant del turisme que ens puguin ajudar a augmentar la qualitat dels nostres productes», ha argumentat el ministre.

Per desenvolupar aquests productes, Educació n’ha parlat amb els titulars de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp i Sílvia Calvó, respectivament. «Ens hem marcat desenvolupar productes transversals. També en parlarem amb la ministra Ferrer perquè ella porta la política d’ocupació i de treball i haurem d’estar en constant contacte amb ella», ha afegit.

L’UdA continua incorporant nous estudis de qualitat per millorar la internacionalització.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT