PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Baixen les queixes davant el Síndic de Greuges

S’han atés 32 consultes relatives a les defecacions de gossos

Per EL PERIÒDIC

Àngel Rúbio durant la presentació de la memòria del 2014.
Àngel Rúbio durant la presentació de la memòria del 2014. | RÀDIOSEU
El Síndic Municipal de Greuges de la Seu d’Urgell, Àngel Rúbio, va avançar dilluns al matí en una roda de premsa l’informe-memòria de l’activitat realitzada durant l’any 2014, on s’indicava que les consultes han augmentat i les queixes han disminuït, doncs durant l’any 2014, han estat atesos un total de 144 casos, d’aquests, 131 eren consultes (quatre més que en l’any 2013) i 13  eren queixes (tres menys que en l’any anterior), segons va informar RàdioSeu.
A més, Rúbio va destacar que del total de queixes, «set fan referència a l’administració, tres no tenen cap responsabilitat municipal, dos són referents a l’atenció a les persones i una és sobre la via pública».
 
Per temàtiques, les consultes més destacades que han fet els ciutadans urgellencs durant l’any 2014 són les relatives a les defecacions de gossos a la via pública (32) i a la neteja viària (20), seguides per les relacionades amb l’atenció a les persones (12); a l’administració (10); a la Policia Municipal (8); o a les referents a l’hospital (8). És significatiu que les consultes respecte a la zona blava han baixat de 14 l’any 2013 a 2 durant el 2014. Sobre aquesta temàtica, Rúbio va afirmar que «d’aquests números es dedueix que la problemàtica no la generaven els usuaris sinó la gestió del servei».
 
Així doncs, cal esmentar que un any més, en el redactat hi destaca el «repte, tant per a l’administració municipal com per al Síndic, de poder solucionar la problemàtica que generen les cada vegada més nombroses defecacions d’animals a la via pública». Al respecte, Rúbio conclou que «malgrat que és difícil trobar solucions, cal insistir i cercar nous sistemes per combatre aquest tipus d’incivisme». A més, el síndic proposa, entre d’altres mesures, posar al dia el reglament de convivència ciutadana i augmentar l’import de les sancions.
 
D’altra banda, Rúbio va esmentar que per primera vegada des que va començar la crisi econòmica, la sindicatura municipal de greuges ha rebut (sobretot en el darrer trimestre de 2014) queixes i consultes sobre problemàtiques relacionades amb assumptes socials, com els desnonaments, la finalització de prestacions socials o de l’atur i la pobresa energètica, entre d’altres. 
 
Davant d’aquests casos, el Síndic Municipal es va voler adreçat a aquestes persones als Serveis Socials municipals; «ells tenen la possibilitat de trobar solucions als problemes que aquests ciutadans ens han presentant».
A més, el Síndic indica que té constància que els Serveis Socials de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell «fan una magnífica tasca ajudant les persones que hi acudeixen», tanmateix, remarca que no acaba de comprendre «perquè sobtadament apareix aquesta problemàtica davant la Sindicatura».Una altra queixa i consulta feta arribar pels urgellencs davant Rúbio ha estat la relacionada amb els sorolls que provoquen bars i pubs musicals. 
Pel que fa a aquest aspecte, el síndic ha afirmat que «caldria refer el reglament de convivència ciutadana, ja que no es pot tolerar que alguns veïns no puguin descansar a les nits». 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT