PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'Enfaf perd un equip per guanyar en competitivitat

L’infantil-cadet desapareix i es mantenen el sènior i el cadet-juvenil

Per JOAN JOSEP BLASCO

Partit de la temproada passada de l’Enfaf sènior.
Partit de la temproada passada de l’Enfaf sènior. | FAF
La temporada passada l’Enfaf femení comptava amb tres equips, però tenia un problema d’efectius que l’afectava a l’hora de realitzar les convocatòries. Per solucionar aquests assumpte la Federació Andorrana de Futbol decideix prescindir d’un per tal de guanyar en competitivitat, ja que hi haurà un nombre similar de jugadores i només seran dos els equips que competiran la pròxima campanya.
 
Els que es mantenen són el sènior i el cadet-juvenil. El que desapareix és l’infantil-cadet, que jugava en la modalitat de futbol 7. Aquesta mesura serveix per tenir «el màxim nombre de jugadores possible els dos equips. Amb tres el sènior es quedava curt, el cadet-juvenil molt curt i l’únic que no tenia problemes era l’infantil-cadet», exposa Joan Carles Ruiz, l’entrenador del sènior. Deixar de comptar amb un conjunt no ho considera negatiu per les circumstàncies amb les que es troben: «Es perd un equip, però guanyarem molt en competitivitat. No totes les jugadores podran jugar el cap de setmana, fet que provoca que s’hauran d’esforçar al màxim per entrar a les convocatòries i jugar el màxim de partits».
 
La pròxima temporada Ruiz segueix fent-se càrrec del sènior, mentre que Montse Sànchez, que fins ara dirigia l’infantil-cadet, entrenarà al cadet-juvenil. El tècnic confia en poder realitzar tres incorporacions i perd una jugadora important com és Daniela Rodríguez. La pretemporada la iniciaran el 17 d’agost. Iniciaran el curs una trentena de jugadores, pel que algunes es quedaran sense fitxa. «Totes hauran de treballar fort si volen quedar-se». L’equip continua a la Primera Divisió després d’una temporada en què retornava a la categoria i que no va passar problemes per a mantenir-la. L’objeciu per a la pròxima és «intentar pujar a Preferent. Crec que podem aspirar-hi». 
 
La sub-17 debutarà a Turquia /La selecció sub-17 debutarà oficialment el pròxim mes d’octubre. Ho farà a Turquia en la fase de classificació per l’Europeu de la categoria. Com a rivals tindrà l’amfitriona, Irlanda i Ucraïna. El combinat començarà a exercitar-se per preparar la cita el 3 d’agost. El handicap és que bona part de les jugadores venen de jugar a futbol 7, problemàtica que més endavant ja deixaran de tenir per la desaparició del cadet-juvenil. Però també compten amb l’avantatge que algunes de les futbolistes ja tenen experiència amb la selecció absoluta. El combinat està dirigit per Sànchez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT