PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nombre d’assalariats creix en un 1,3% els darrers dotze mesos

El salari mitjà declarat a la CASS durant el mes d’abril és de 1.949 euros

Per El Periòdic

Instal·lacions de FEDA obertes durant un seminari sobre energia.
Instal·lacions de FEDA obertes durant un seminari sobre energia. | Tony Lara
D’acord amb les xifres registrades durant el transcurs dels últims 12 mesos, el nombre de persones assalariades manifesta una tendència positiva, tot augmentant en un 1,3%, segons les dades publicades ahir des del departament d’Estadística del Govern. La mateixa nota de premsa destaca un increment del 2,5% en la quantitat d’assalariats en comparació amb les del mes d’abril del passat 2014. La mitjana salarial del total de persones que consten als arxius de la CASS és de 1.948,96 euros, dada que suposa una baixada del 2,2% en comparació amb ara fa dotze mesos.
 
Els sectors d’activitats que van mostrar un creixement més notable van ser el sistema financer i altres activitats socials i serveis personals. Ambdues branques van mostrar una variació positiva del 8,7 i el 8,3% respectivament i en contraposició amb les dades del quart mes del 2014. No obstant, i seguint la línia dels darrers mesos, segueixen a la baixa el nombre d’assalariats procedents dels sectors de la producció i distribució d’energia elèctrica, gas i aigua, el comerç al detall, llevat de vehicles de motor i, per últim les llars que ocupen personal domèstic. Per ordre, cadascuna registra una variació negativa del 3,5%, l’1,6% i de l’1% si es tenen en compte les xifres del mes d’abril de l’exercici passat.
 
El salari mitjà dels 36.704 treballadors registrats a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social és de gairebé 1.949 euros, nombre que demostra un descens del 2,2% respecte de l’abril de 2014.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT