PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu aprova una moció a favor de la sanitat pública

L’Ajuntament accepta la comissió de seguiment per la Catedral

Per EL PERIÒDIC

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir.
El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir. | RÀDIOSEU
En la sessió del ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell  d’ahir, es va decidir aprovar una moció en defensa de la sanitat pública i en contra del Consorci Sanitari a Ponent i el Pirineu. La proposta va ser presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), i el seu representant, Pau Lozano, va manifestar que la idea s’ha debatut «en el marc del procés de reflexió que ha sorgit arran de la paralització de la constitució de l’ens i per comptar amb un posicionament clar del consistori envers aquesta qüestió». 
 
En la seva argumentació, Lozano considera que el Consorci «dóna pas a l’entrada d’empreses privades en la gestió de la sanitat pública», afegint que es tracta d’una «mala opció» tenint en compte que «els criteris donen prioritat als beneficis per davant del dret a l’accés a la sanitat per part de la població». Segons RàdioSeu, la CUP creu que cal oposar-se «al desmantellament del sistema sanitari», un perill al que s’exposa si es duen a terme les reformes plantejades. «No estem d’acord amb la idea neoliberal sobre els serveis públics, que s’entenen com a ineficaços», subratlla Lozano, que critica que el sector privat «resta transparència».
 
ALTRES PROPOSTES / Durant el ple de l’Ajuntament urgellenc d’ahir, també es va aprovar la moció del grup municipal de Compromís X La Seu a la creació d’una comissió de seguiment de la candidatura de la Catedral com a Patrimoni de la Humanitat. 
També ha quedat determinat que hauran d’estar representats a la comissió membres de cada grup del consistori, les entitats civils interessades i el Bisbat d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT