PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marcel Lescano participa a la Regata Puig vela clàssica Barcelona

Ho fa a bord del ‘Samarkand’, en una competició on hi ha vaixells que són autèntiques joies de la navegació

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un dels vaixells en l’edició passada.
Un dels vaixells en l’edició passada. | Martinez Studio
La capital catalana continua sent centre d’atenció pel que fa a la navegació. Després del pas per la ciutat comtal del Trofeu Comte de Godó i els Campionats del Món d’ORC, es disputa a partir d’avui la Ragata Puig vela clàssica Barcelona. Andorra tornarà a estar representada en la figura de Marcel Lescano, que ho farà a bord del Samarkand.
 
El Reial Club Nàutic de Barcelona organitza la prova, que celebra la seva vuitena edició. És una cita que s’ha convertit en en una referència internacional del calendari de clàssics. Hi participaran 46 embarcacions, provinents d’Espanya, Itàlia, França, Irlanda, Regne Unit i Suïssa. Competiran agrupats en quatre categories: Clàssics 1 i 2, èpica Marconi i època cranc. Fins dissabte es disputaran tres proves en aigües de Barcelona, en recorreguts entre balises o costeres, segons les condicions de vent que es produeixin.
 
El Samarkand competirà en clàssics i està capitanejat per l’alemany Peter Fisher. Lescano farà de trimmer d’spinnaker, en una tripulació formada per catorze components. Aquest tipus de vaixells són força diferents al que està acostumat a competir l’andorrà. Són de major tamany i «les maniobres que es realitzen no són tant ràpides. A més l’eforç físic que requereix es multiplica», indica Lescano, que no es posa objectius en aquesta regata: «Hi ha professionals dins els món dels clàssics en altres vaixells i no mirem la classificació. Provarem de ser el més al davant possible, perquè les diferències de velocitats són mínimes».
 
Entre les embarcacions participants hi ha naus amb història, com algunes que han participat en guerres. Altres han pertangut a personalitats il·lustres, com el Manitou, que va ser el vaixell presidencial de John Fitzgerad Kennedy, i el Moonbeam IV, on van passar la lluna de mel Rainiero de Mònaco i Grace Kelly. També hi ha embarcacions centenàries, que les converteix en autèntiques joies de la navegació, dotades de patrimoni nàutic. Alguna fins i tot del segle XIX, com el Marigold, construit el 1892.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT