PUBLICITAT

LA MASSANA

La Massana, atenta davant l’esclariment del cable defectuós

David Baró confirma que el cap de setmana del 25 es reobrirà el giny

Per IVÁN ÁLVAREZ

David Baró, cònsol major, i Olga Molné, consellera d’Urbanisme i Cadastre
David Baró, cònsol major, i Olga Molné, consellera d’Urbanisme i Cadastre | El Periòdic
El comú de la Massana va informar que s’ha endegat un estudi per poder esclarir quines van ser les causes del defecte que es va trobar al cable del telecabina. Aquest informe, elaborat per tècnics de l’empresa concessionària (Doppelmayr) i altres especialistes independents d’EMAP (Estacions de Muntanya Arinsal-Pal), ha de servir, segons va apuntar el cónsol major, David Baró, «per  recollir la màxima informació i per demostrar que nosaltres no hem intervingut en cap moment ni hem actuat sobre el cable». En aquest sentit, el cònsol va reforçar la posició d’EMAP assegurant que «som una tercera part que no hem intervingut i, si s’escau, es farà el que calgui una vegada s’arribi a un extrem».
Es pot llegir entre línies que el comú es manté amb la guàrdia alta tot esperant els resultats de l’informe que pugui esclarir els succés i el motiu del defecte del cable. Baró va explicar, estranyat, que «això mai havia passat i ens ho va certificar la mateixa empresa. Ells també estan força preocupats perquè no saben què ha passat». El cònsol major va afegir que «temps hi haurà per analitzar què ha passat, però parlar d’accions legals seria avançar-se als esdeveniments. Primer volem veure els resultats de l’informe i saber si el cable ja estava defectuós, si ha estat un element natural o si ha estat al manipular-lo». Tot i això, va deixar clar que «quan s’analitzin les responsabilitats, sabem que hi ha assegurances i, en cas de no estar d’acord, existeix la justícia». Sense voler detallar massa més al respecte de plets legals, Baró va deixar clar que «no es pot descartar res però els primers interessats en saber què ha passat són ells».
Per la seva banda, el conseller de l’oposició, Jordi Serra, va argumentar que volien saber qui assumirà el cost de la reparació del cable del telecabina i poder conèixer més detalls. La part opositora va afirmar que volien tenir la garantia de saber qui es farà càrrec dels costos, si l’asseguradora de Doppelmayr o el propi comú, i a més, va xifrar els hipotètics costos de la reparació en «més de 700.000 euros», extrem que el cònsol major, David Baró, va assegurar desconèixer. La minoria va afegir que «tot i no que no es pot garantit al 100%, les explicacions que se’ns ha donat ens ha deixat més tranquils. Ha estat un problema de funcionament i és evident que, independentment del color polític que tingui el senyor cònsol, mai es pot preveure que un cable es trenqui o estigui defectuós». 
 
Augment de visitants/ Tot i l’aturada del telecabina, la corporació va informar que s’ha continuat donant servei als clients  a través d’una línia d’autobús i que en el que es porta d’estiu l’increment d’usuaris ja és del 15% respecte l’any passat. La part opositora es va mostrar convençuda que l’aturada forçada del telecabina, tot i a aquest augment de visitants, ha restat afluència. Serra va afirmar que «s’ha donat servei com s’ha pogut i, tot i així, l’impacte s’ha notat perquè s’ha vist menys gent. Un servei que, tot s’ha de dir, ens ha costat diners».
 
El 25 de juliol, reobertura/ Baró també va confirmar que la reobertura del telecabina està prevista pel cap de setmana del 25 i 26 de juliol i que, en aquests moments, s’estan acabant els treballs de tensat i de comprovació del nou cable, que ja està instal·lat. 
D’altra banda, en la sessió del comú, es va aprovar la renovació de les pòlisses d’EMAP contretes amb les quatre entitats bancàries i també es va donar llum verda al finançament de diverses inversions a través d’altres partides disponibles, com és el cas de les obres de la tercera fase de la carretera de l’Aldosa, que començaran al setembre, i que completaran el projecte per fer més segura la zona, tant pels vianants com pels vehicles. També es va aprovar un crèdit extraordinari per ratificar l’avenç de fons d’emergència per a la realització dels treballs de refecció del mur i del camí de Sant Joan Vell de Sispony, que va quedar malmès arran de l’esllavissada del juny. Aquestes obres quedaran enllestides a mitjans d’agost. 
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT