PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Comú d’Andorra la Vella cedeix 8 pisos de Jovial per afers socials

S’espera, més endavant, poder allotjar usuaris del projecte Vida Independent

Per IVÁN ÁLVAREZ

Rosa Ferrer i Jordi Minguillón durant la signatura del conveni
Rosa Ferrer i Jordi Minguillón durant la signatura del conveni | ANA/M.C.
La corporació d’Andorra la Vella amplia la quota de cessió d’habitatges de la Residència Jovial al Departament d’Afers Socials. Ahir es va signar l’acord del conveni que recull l’augment de quatre a vuit pisos per a persones amb necessitats i per optimitzar recursos, segons van informat la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, i el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón. Amb el conveni es permetrà, de moment, allotjar els joves del Centre d’Acolliment d’Infants (CAI) que un cop complerts els 18 anys han de sortir del centre i necessiten acompanyament per ajudar-los en la inserció laboral i social,va exposar Ferrer.
 
Composició dels pisos/ Els habitatges cedits pel comú són set pisos normals i un d’adaptat per «objectius socials», segons va explicar el cònsol major de la capital, Jordi Minguillón. La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, va indicar, també, que el preu de l’arrendament permet engegar projectes de caràcter social. El contracte és per a cinc anys i «avui ja se n’ocuparan 8», va afirmar Ferrer. Més endavant, i en funció de les necessitats del moment, també s’hi podran allotjar usuaris del projecte Vida Independent, que ara ha assumit el Ministeri.
 
Estudiar la sentència del GAdA/ D’altra banda, Jordi Minguillón va replicar al Sitca en referència a la informació que ahir apuntava el sindicat en relació al deute que el Comú té amb els treballadors per la rebaixa del GAdA. El cònsol major va assegurar que estan estudiant la sentència per veure com s’aplicarà i «de quina manera hi hem de fer front». Per determinar-ho tenen sis mesos, i un cop elaborat l’informe, «farem l’aplicació que la llei ens marqui», ha manifestat el cònsol. El president del Sitca, Cristian Asensio, va afirmar ahir que la quantitat que la corporació deu al col·lectiu de 196 treballadors afectats ascendeix a 800.000 euros. A més, el representant va argumentar que esperaven que el comú no fes servir aquest afer com a «eina electoralista» de cara a les properes eleccions comunals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT