PUBLICITAT

Encamp

Encamp remodelarà el jardí botànic del camí de les Pardines

Es plantaran noves espècies, prioritzant la flora autòctona

Per EL PERIÒDIC

Imatge d’arxiu del camí de les Pardines d’Encamp.
Imatge d’arxiu del camí de les Pardines d’Encamp. | ALEX LARA
El Comú d’Encamp refarà el jardí botànic del camí de les Pardines. La reforma que es farà a la via verda permetrà que es puguin identificar les espècies botàniques alhora que els passejants percebran amb més claredat la limitació entre el camí i el jardí. La nova instal·lació tindrà unes parcel·les més proporcionades d’entre tres i sis metres que facilitarà la detecció i conservació de les noves espècies. El remodelat jardí botànic potenciarà la flora més rellevant a escala andorrana, com avellanoses o rouredes.
Els tècnics han indicat que les parcel·les actuals són massa extenses i el seu manteniment i conservació suposen un cost molt elevat. A més, els hàbitats de les diferents plantes establertes inicialment són molt similars i molt difícils de reproduir a les Pardines.
La remodelació consistirà en agrupar o eliminar alguns dels hàbitats de difícil manteniment i incorporar-ne de nous, preferentment arboris o arbustius, mantenint el nombre d’espècies per parcel·la, de quatre a set. També es prioritzaran les espècies caducifòlies per obtenir un contrast cromàtic a la tardor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT