PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nou sistema per localitzar ciutadans en emergències

L’aplicació envia coordenades als serveis a través del mòbil

Per EL PERIÒDIC

Aparell particular de GPS que funciona amb  coordenades
Aparell particular de GPS que funciona amb coordenades | EL PERIÒDIC
El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, va presentar dijous una nova aplicació gratuïta per a telèfon mòbil que permet geolocalitzar al moment ciutadans en situacions d’emergència. L’aplicació permet l’enviament automàtic de les coordenades d’ubicació de la persona que truca al telèfon 112 per alertar sobre una emergència que pateixi o de la que sigui testimoni. A més, Jané va remarcar que aquesta aplicació «pot salvar vides, doncs gràcies a aquesta tecnologia, guanyarem temps, i això ens ajudarà».

L’aplicació, desenvolupada per Telefonica, és gratuïta i està disponible en els Markets pels sistemes Android i iOS. A més, el CAT112 ha realitzat la renovació dels ordinadors dels centres de recepció d’atenció i trucades de Barcelona (Zona Franca) i Reus (edifici CAT112) i dels sistemes informàtics per tal que la informació de la localització aparegui automàticament en les pantalles dels operadors, perquè així pugui ser transferida automàticament als cossos d’emergències. 
 
La localització s’extrau de les coordenades facilitades pel millor sistema de localització que disposi el mòbil (GPS, aGPS, wifi, ...) amb una precisió molt gran i amb pocs metres d’error. També s’ha desenvolupat una versió més planera per a les persones grans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT