PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vives, nova ambaixadora a l’Organització de Nacions Unides

Toni Martí rep el viceministre d’Exteriors del Govern rus

Per EL PERIÒDIC

Martí i Meshkov, dialoguen a l’edifici del Govern andorrà.
Martí i Meshkov, dialoguen a l’edifici del Govern andorrà. | SFGA
El Consell de Ministres va aprovar el passat dimecres i a proposta del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el nomenament d’Elisenda Vives com ambaixadora a l’Organització de les Nacions Unides. Vives assumirà el càrrec el pròxim 1 de setembre. Així mateix, ahir divendres el viceministre d’Exteriors del Govern rus, Aleksei Meshkov, va ser rebut pel cap de Govern, Toni Martí, i el ministre Saboya.
 
Elisenda Vives, nomenada nova ambaixadora a les Nacions Unides, compta amb una àmplia experiència les relacions exteriors i la diplomàcia. Entre el 1992 i el 1997 va col·laborar amb aquest ministeri en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus. A partir del 98 i fins al 2001 va ser directora del Ministeri d’Exteriors. Entre el 2000 i el 2001 va ocupar el càrrec d’ambaixadora no resident a Itàlia i al Marroc. Fins ara, Elisenda Vives ha estat la responsable de protocol i afers administratius del Consell General i la presidenta, des del 2012, de la Comissió Nacional d’Andorra per la UNESCO.
 
Llicenciada en Filosofia i Lletres i doctora en Història per la Universitat d’Andorra, ha desenvolupat la seva carrera professional com a cap de servei d’Inventari i catalogació de Patrimoni Cultural d’Andorra i com a coordinadora d’exposicions de la Fundació “La Caixa”. En el camp de la docència ha estat professora de Geografia i Història.
 
VISITA D’UN REPRESENTANT RUS / Amb motiu de la commemoració dels 20 anys de relacions diplomàtiques entre Rússia i Andorra, el viceministre d’Afers Exteriors rus, Aleksei Meshkov, va realitzar ahir una visita oficial al Principat amb l’objectiu d’enfortir els lligams econòmics entre ambdós països. El viceministre ha visitat el país acompanyat d’una delegació russa i s’ha reunit amb Martí i Saboya, amb qui ha comentat diversos aspectes d’interès comú.
 
Les dues parts s’han congratulat de les excel·lents relacions i s’han compromès a augmentar l’entorn d’acció, que fins ara havia estat centrat en el turisme, cap a l’àmbit econòmic. Així, els dos ministres han coincidit en destacar la necessitat de fer accions tant a Andorra com a Rússia per donar a conèixer el procés d’obertura econòmica del Principat i les oportunitats d’inversió per a empresaris russos. Així mateix, el cònsol honorari, Pere Joan Tomàs, ha estat condecorat pel treball per la integració dels russos a Andorra. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT