El corredor lauredià finalitza la prova italiana en la 82a posició

Per JOAN JOSEP BLASCO

Prieto, abans de la sortida.
Prieto, abans de la sortida. | Lluís Prieto
La Copa del Món de les Dolomites va iniciar-se amb el cursa vertical. La jornada va estar marcada per la forta calor, que va afectar el rediment d’Euan Prieto, que va classificar-se en la 82a posició.

Els corredors afrontaven un traçat de 2,2 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. L’andorrà prenia la sortida en el darrer grup, amb bona part dels favorits, i va veure com ràpidament marxaven. «Al començament ja m’he quedat despenjat. No m’he notat bé de cames i no he pogut ni recuperar ni millorar», admetia Prieto, que va patir en excès les altes temperatures: «La forta calor m’ha axafat bastant». Finalitzava 82è amb un registre de 45.13,0 minuts. Aquesta cursa li serveix per agafar experiència, ja que es tracta «d’un dels recorreguts emblemàtics de la Copa del Món. És una de les verticals més dures».

La victòria va ser per a l’italià Philip Goetsch, que va signar un crono de 32.38,5. El segon lloc del podi el va ocupar el seu compatriota Urban Zemmer amb 32.54,7, mentre que tercer era el colombià Saúl Padua (34,03,0). Van concloure la prova 282 corredors.
Diumenge es disputa l’Skyrace, amb un recorregut de 22 km i 1.702 m de desnivell. Per part andorrana hi prendran part Òscar i Marc Casal.