PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El 14è Campus Universitari de la llengua dóna el seu tret de sortida

Enguany, 29 estudiants de 14 països gaudiran de l’experiència

Per IVÁN ÁLVAREZ

Estudiants participants, en una de les darreres edicions del Campus
Estudiants participants, en una de les darreres edicions del Campus | El Periòdic
Aquest matí es treu el precinte a una nova edició del Campus Universitari de la Llengua Catalana que, enguany, arriba a la catorzena entrega. Andorra la Vella acull un total de 29 estudiants de catorze països diferents –quatre d’Europa de l’est– i que, a banda de tenir hores lectives, participaran en diferents activitats per conèixer la llengua i la cultura catalanes, una setmana a Andorra i una setmana a Girona. 
El campus, que durarà tota aquesta setmana, s’inaugura al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, coincidint amb la inauguració de la mostra textual i fotogràfica titulada 2002-2014: Tot fent campus! un recull de les millors imatges i millors moments de les anteriors edicions d’aquesta trobada. A més, els universitaris visitaran el Consell General i rebran la salutació i la benvinguda del cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón
Els participants del campus són universitaris que estudien català als seus països d’origen, i han superat, almenys, un curs de 60 hores lectives per poder ser acceptats a la iniciativa. Durant l’estada, els estudiants reben 30 hores lectives de català i almenys 15 hores de cursos d’extensió cultural, amb professorat especialitzat, i un intens procés d’immersió sociolingüística i cultural que inclou la coneixença de costums i la gastronomia de cada territori. 
 
Activitats culturals i de lleure/ A més, els vespres i els caps de setmana l’oferta diversa d’activitats culturals i de lleure propicia el coneixement de Catalunya i d’Andorra. En aquest sentit, els participants fan tot un seguit d’excursions i itineraris culturals, visita de monuments històrics, exploració d’espais naturals i vàries activitats amb l’objectiu de potenciar la immersió lingüística i poder-se relacionar amb els altres en català durant tot el temps que dura l’experiència. La veritable finalitat és que, després del campus, els participants esdevinguin embaixadors de la cultura i la tradició catalana als seus països d’origen.
Com en edicions anteriors, hi haurà concerts gratuïts de música en català. Avui el cantautor Roger Mas actuarà a les 22:00 hores als entorns de l’església de Santa Coloma, en un concert en què donarà a conèixer algunes de les seves noves cançons. 
El Campus Universitari de la llengua catalana és una iniciativa conjunta del Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT