PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Satisfacció per la primera jornada de vols comercials a l’aeroport

La instal·lació, que inicia la seva activitat regular, pot suposar un nou pas per atraure turistes

Per IVÁN ÁLVAREZ

Uns dels avions amb destinació Palma de Mallorca que va sortir dissabte.
Uns dels avions amb destinació Palma de Mallorca que va sortir dissabte. | El Periòdic
L’aeroport d’Andorra-La Seu va iniciar dissabte la seva activitat regular com a aeroport comercial i ho va fer amb un vol que va aterrar procedent de Madrid. La companyia aèria Swiftair va començar a operar dissabte des de l’aeroport amb diferents desplaçaments a Madrid i a Palma, que es faran cada dissabte fins el 8 d’agost. La primera jornada va ser rebuda amb entusiasme i il·lusió per part de polítics, empresaris i usuaris que, d’aquesta forma, troben una bona empenta a la producitivitat i al comerç dels Pirineus. 
Ja fa uns dies, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va fer una crida perquè «s’aposti per l’Alt Pirineu i Aran com a espai de negoci i productivitat». De fet, a la 25a Trobada Empresarial al Pirineu, Batalla va fer arribar aquest prec al teixit empresarial del país i per poder «seguir pedalant fort». Aquest inici d’operacions comercials a l’aeroport permetrà reforçar oportunitats empresarials, com va indicar l’alcalde de la Seu, i en la primera jornada de vols de dissabte «es demostra que des de l’aeroport es pot operar i és un primer pas perquè altres empreses s’animin i perquè els usuaris apostin. Aquesta serà la clau de l’acollida». 
 
Beneficis per l’empresa andorrana/  Queda clar que l’empresariat andorrà ha de sortir guanyador amb la posada en marxa de l’aeroport. Aquest fet ha de servir per dinamitzar l’economia atraient un turisme de gran nivell econòmic que pugui, a més, poder generar altres oportunitats de negoci. Un visitant que ha de respondre a les seves pròpies demandes i a unes necessitats diferents buscant altres atractius com poden ser tenir més comoditats, no haver de fer masses cues o que les distàncies siguin més curtes. La disponibilitat d’aquesta infraestructura fa que el turista que vulgui gaudir d’un cap de setmana per esquiar es pugui desplaçar a Andorra quan abans, per raons de distància i logística, quedava totalment descartat. Gent de Madrid, per exemple, s’estalvia les 6 hores de cotxe i el país guanyarà en visitants que abans optava per altres opcions via aèria com França o Suïssa. Tot i que tampoc es descarta el turista de proximitat com pot ser l’espanyol o el francès, l’aposta ha estat des del moment de la demanda de conversió en comercial molt més ambiciosa a l’hora de fixar el punt de mira en un visitant més llunyà. Això si, en tots dos es busca un mateix element comú: que disposin d’un alt poder adquisitiu i si és possible que responguin a un perfil més empresarial. En aquest sentit, l’aeroport va rebre el seu primer usuari mediàtic, ja que el cantant britànic Elton John va trepitjar l’aeroport dissabte al migdia, quan el seu vol va aterrar provinent d’Anglaterra hores abans d’oferir el seu concert. 
Les autoritats turístiques de l’Alt Urgell conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme van aprofitar aquest primer vol comercial per portar a la Seu un grup de periodistes d’agències i mitjans especialitzats en viatges per tal que coneguin l’oferta local. L’aeroport Andorra-La Seu d’Urgell comença així la seva activitat regular com a aeroport comercial i continua amb les altres activitats habituals, com vols comercials puntuals, aviació general o aviació executiva. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT