PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Elton John convenç i entusiasma en la seva primera i única visita

L’intèrpret i compositor britànic atreu 2.000 persones al concert ofert al pavelló poliesportiu

Per ESTHER JOVER MARTIN

Elton John anima el públic en un moment de l’espectacle que va oferir dissabte al poliesportiu.
Elton John anima el públic en un moment de l’espectacle que va oferir dissabte al poliesportiu. | EMILIO PRENAS
Veni, vidi, vici. Elton John podria haver fet seves les paraules pronunciades per Juli Cèsar l’any 47 a. C.: «Vaig venir, vaig veure i vaig vèncer». Perquè la breu visita de Sir Elton John a Andorra va convèncer les 2.000 persones que es van reunir dissabte al pavelló poliesportiu d’Andorra la Vella disposades a gaudir amb el concert del gentleman britànic.

D’entrada es van posar a la venda 1.924 entrades, a preus d’entre 90 i 160 euros, que es van exhaurir. Les més barates, a les grades, tot i que amb bona visibilitat, i les més cares, a la platea (sis files de cadires) improvisada que es va muntar a peu de pista, a tocar de l’escenari. Unes hores abans del concert, veient que encara es podien encabir alguns espectadors més, l’organització va posar a la venda 100 entrades més, a un preu de 75 euros, que també es van esgotar.

L’intèrpret i compositor, nascut el 1947 i en actiu des de fa més de 50 anys, ha venut més de 300 milions de discs arreu del món. La celebritat mundial va visitar Andorra per primera vegada i, probablement, última, per desig del músic, que volia actuar en el seu país número 100. Durant el concert, John va elogiar el país afirmant que «és un dels llocs més macos que mai he vist» i explicant que ja fa uns anys que va descobrir el Principat i que hi volia venir. Les floretes van excitar el públic, encara que Elton John havia arribat aquella mateixa tarda en avió fins a l’aeroport Andorra-Pirineus, en helicòpter fins a l’Estadi Nacional i en vehicle fins a la porta de l’escenari. Un protocol que va repetir quan va acabar el concert, quan, sense ni acomiadar-se, va abandonar el pavelló del MoraBanc pujant al vehicle que ja l’esperava darrere de l’escenari.

La majoria del públic del concert era d’Andorra, convençut que no podia deixar perdre l’oportunitat de veure en directe un músic tan cèlebre. «És històric! La visita d’Elton John no es podia desaprofitar», afirmaven el Pere i la Maite. Les entrades les tenien a la butxaca des de feia un mes, ja que el mateix dia que es van posar a la venda van volar, provocant, fins i tot, un col·lapse al sistema informàtic.

Algun afortunat havia pogut comprar les entrades d’última hora, com la Teresa: «La meva mare és molt fan d’Elton John i hem aprofitat. Un cop que es fa alguna cosa a Andorra s’ha de venir!». La seva mare, la Rosa, estava entusiasmada en acabar l’espectacle: «M’ho he passat molt bé, els anglesos de vegades són molt tibats i l’he trobat molt simpàtic i amb molta empatia amb el públic».

Entre el públic, la mitjana d’edat era més aviat alta, però també hi havia nens que acompanyaven els pares i joves seguidors de l’intèrpret, com els bessons Andrea i Ot, de 20 anys. Una altra noia, la Lara, confessava que ve «d’una família de músics i des de ben petita tinc cultura musical, i era un concert obligat».

Segons l’organització, «ens consta que Elton John va quedar molt content. Va ser un concert molt especial ja que mai havia actuat aquí i coincideix amb el país número 100».

Doncs això, pelotazo andorrà de Sir Elton John.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT