PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Open internacional d'escacs: Els favorits tampoc es deixen sorprendre en la segona ronda

El jugador andorrà millor classificat és Esteve Mateu, amb un punt i mig

Per JOAN JOSEP BLASCO

Adrien Demuth, un dels líders del torneig, en la segona ronda.
Adrien Demuth, un dels líders del torneig, en la segona ronda. | FEVA
En l’inici de l’Open internacional d’Andorra és normal que hi hagi un nombre exagerat de favorits. Els enfrontaments directes entre els primers no es produeixen i les diferències en els taulers són grans. Hi ha fins a 34 líders després de completar-se la segona ronda.
 
Els màxims favorits sumen dos punts després d’imposar-se en les primeres partides del torneig. Només es produeixen unes poques sorpreses, com la del cap de sèrie número sis, l’espanyol Renier Vázquez, que va fer taules amb el seu compatriota Juan Carlos Sánchez. Altres noms detacats que tampoc van poder passar de l’empat en la segona ronda són els francesos Quentin Loiseau i Mathilde Congiu, i els espanyols Alfonso Jerez, Éric Sos i Carles Díaz. Esteve Mateu és el millor andorrà amb 1,5 punts. Amb un es troben Raül García, Joan Fernández i Francesc Rechi.
 
Pel matí es va realitzar el Gran Prix d’Andorra, torneig de partides ràpides. Van disputar-lo 57 jugadors. El guanyador va ser Hipòlit Asis, actual campió de Catalunya absolut, que va finalitzar amb 7,5 punts. Els francesos Jean-Noël Riff i Adrien Demuth van signar 7 punts. Pel coeficient establert pel desempat Riff és segon i el seu compatriota tercer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT