PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Universitat d’Estiu promou cursos de ramaderia a l’Alt Urgell

La proposta manté l’atenció en els programes de gestió amb sessions pràctiques

Per EL PERIÒDIC

La Universitat d’Estiu de la UDL impulsa nous cursos de temàtica ramadera.
La Universitat d’Estiu de la UDL impulsa nous cursos de temàtica ramadera. | TONY LARA
La 23a edició de la Universitat d’Estiu de la UDL encara des d’ahir la seva recta final amb els sis cursos que es desenvolupen a La Seu d’Urgell. On una setantena de persones participen en les classes, que aquest any, estrenen ubicació al Centre Cultural Les Monges. L’oferta es desenvoluparà fins el proper divendres 24 de juliol, i abasta temàtiques des de les arts fins a la ramaderia. 
 
En aquests darrer sector, el curs ‘Coneguem les Nostres Races d’Animals’ se centra en la cabana de Catalunya, des de l’aviram (gallines, coloms, oques...) fins als grans ungulats (cavalls i vaques), passant per ovelles i cabres, gossos i races extingides. A més, el curs dóna especial importància als programes de gestió, doncs inclou diferents sessions pràctiques a l’Alt Urgell i la Cerdanya, que tindran lloc avui, dimecres i dijous a partir de les 16.00 hores. Aquestes giraran al voltant de la subjecció i amidament de cavalls, reconeixement de capes bovines i equines i els patrons de muda en aus. 
 
En l’àmbit de la filologia, té lloc el curs ‘La Competència Pragmàtica en l’Ensenyament i l’Avaluació d’ELE’, centrat en la docència de l’espanyol com a llengua estrangera. I en relació amb la didàctica, també es troba ‘La Comunicació Escola-Família. Com comuniquem i Com Podem Millorar’, que fa especial incidència en situacions de diversitat cultural.
 
Dins l’esfera de la salut, el programa inclou Eines pel Benestar i la Felicitat, centrat en tècniques com la respiració, la relaxació i la gestió positiva del pensament. 
 
Pel que fa a les arts, el curs ‘L’Artista Medieval II’, inclou un recorregut exhaustiu pels monuments de la Seu d’Urgell i la visita de diverses esglésies de la Cerdanya i Perpinyà, on els alumnes matriculats també coneixeran el palau dels Reis de Mallorca. Mentre, ‘Passió per Bach. Una Aproximació Humana i Musical’ aborda tant la seva biografia com aspectes tècnics i estilístics d’alguna de les seves obres cabdals. 
 
ACTE DE CLOENDA / D’altra banda, en el marc d’aquest darrer curs i del Festival de Música Antiga dels Pirineus, demà tindrà lloc un concert a càrrec de la ‘Lookingback Baroque Orchestra’ i ‘Andreas Prittwitz’ (flauta de bec, clarinet, saxo i direcció), que interpretarà obres de Johan Sebastian Bach, Giovanni Battista Sammartini, Antonio Vivaldi, Henry Purcell i Francesco Geminiani. 
 
L’espectacle serà a partir de les 22.00 hores a l’Hotel El Castell de Castellciutat i servirà com a acte de cloenda dels cursos de la 23a Universitat d’Estiu de la UdL a La Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT