PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’entrada de vehicles al Principat el 1r semestre augmenta un 1’2%

Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació positiva del 1,3%

Per EL PERIÒDIC

Retenció de vehicles a la frontera hispanoandorrana
Retenció de vehicles a la frontera hispanoandorrana | Tony Lara
El nombre de vehicles que han entrat a Andorra durant el primer semestre d’aquest any 2015 ha crescut un 1,2% respecte el mateix període de l’any 2014. Tal com va donar a conèixer el Departament d’Estadística, aquesta dada ha vingut provocada per a l’augment del 3% que s’ha registrat a la frontera hispanoandorrana, i malgrat la disminució del 2,8% que hi ha hagut a la francoandorrana.
Pel que fa a les dades dels darrers dotze mesos, el nombre total de vehicles que han entrat al Principat des del juny del 2014 s’enfila fins als 4.104.343, el que representa un increment de l’1,2% respecte el mateix període anterior, quan van entrar a Andorra un total de 4.057.209 vehicles. 
En el passat mes de juny, les xifres d’Estadística constaten una davallada en el nombre d’entrada de vehicles del 0,5%. Si bé a la frontera hispanoandorrana s’ha registrat un increment de l’1,2%, a la francoandorrana la caiguda ha estat del 3,8%. En total, al llarg del mes han entrat al país fins a 316.606 vehicles. Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual positiva del 1,3% i els provinents de França, una negativa del 3,8%. En l’apartat de vehicles pesants, les xifres senyalen que hi ha hagut una variació percentual negativa del 2,5% per la frontera hispanoandorrana i del -3,8% per la francoandorrana.
Finalment, pel que fa a les dades ajustades, les variacions dels darrers sis mesos presenten una tendència estable, ja que la variació del mes de juny va ser del 0,0%. S’ha de tenir en compte que el comptatge dels vehicles entrats es fa de forma automàtica per als turismes i per als vehicles pesats, de forma separada, en ambdues fronteres. A més, des  de Govern afirmen que per problemes de funcionament dels comptadors de la frontera hispanoandorrana es va substituir els valors erronis del punt de referència de Riu Runer pels valors del punt de referència de la Borda Sabater.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT