PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc manté els drets ACB de Bogdanovic i Jawai i s'interessa per Marcus Lewis

El Bilbao Basket fa oficial el fitxatge de l’ex del MoraBanc, Georgios Bogris, per dues temporades

Per ALBERT CANES

Luka Bogdanovic i Nathan Jawai en un duel aquesta temporada
Luka Bogdanovic i Nathan Jawai en un duel aquesta temporada | MARTÍN IMATGE / BCA
Jornada interessant a l’ACB. Amb el tancament del període per presentar ofertes sobre jugadors amb dret de tanteig, tres notícies van envoltar el BC MoraBanc Andorra durant el dia d’ahir, que podrien desencadenar en moviments durant els propers dies en la plantilla del club.
 
La primera de les notícies que va saltar, i que ja era esperada des del dia abans, era que l’entitat tricolor manté els drets ACB sobre Luka Bogdanovic i Nathan Jawai ja que cap dels dos jugadors han rebut una oferta d’algun altre equip de la Lliga Endesa durant el període del dret de tanteig. De fet, dels 23 jugadors que estaven subjectes a aquest dret, només tres han rebut una oferta de manera formal: Pau Ribas pel FC Barcelona, Clevin Hannah pel Dominion Bilbao Basket i Davin White pel ICL Manresa. Això vol dir que durant els propers cinc dies, el MoraBanc enviarà a l’ACB una oferta de renovació per a què els dos jugadors segueixin a Andorra i el serbi i l’australià decidiran si la signen o no. En cas que ni Bogdanovic ni Jawai vulguin acceptar les ofertes per continuar al Principat, podran negociar la seva sortida de l’entitat tricolor a un altre club de fora d’Espanya o bé arribar a un acord econòmic amb el MoraBanc pels seus drets ACB i que puguin jugar a un altre equip de la lliga espanyola.
 
Sembla més probable que Bogdanovic pugui acceptar renovar amb el MoraBanc ja que està més interessat en disputar la Lliga Endesa i, a més a més, és conscient de la importància que tindria en l’equip, tal i com es va demostrar a final de la temporada passada. Per contra, Jawai, com ja va anar expressant des d’abans que acabés el passat curs, vol jugar en un equip d’Eurolliga i no tindria cap problema en marxar a una altra lliga. En cas que volgués tornar a l’ACB la temporada vinent, hauria de parlar amb l’entitat tricolor abans i arribar a un acord econòmic ja que és el BCA qui té els seus drets de la lliga espanyola. 
 
Marcus Lewis, en l’òrbita tricolor

Francesc Solana ja ha arribat a Andorra després d’haver passat uns dies a la lliga d’estiu de la NBA a Orlando i Las Vegas. Durant tots aquests dies, el director general del club ha pogut observar una gran quantitat de jugadors per tal de veure quin podria encaixar al MoraBanc. Entre les diverses reunions que ha tingut amb diferents representants i jugadors, Solana va parlar amb Marcus Lewis, de 27 anys i 2,05 metres d’alçada, que va jugar la temporada 2012-2013 a Múrcia destacant com a cinquè màxim rebotejador de la lliga aquella temporada amb una mitjana de 6,2 per partit. També va acabar aquell any amb 11,8 punts i 1,6 assistències per partit. 
 
El jugador nascut a Long Beach, Califòrnia, està interessat a tornar a la Lliga Endesa i per aquest motiu és un dels possibles noms que puguin acabar militant en el club tricolor. Tot i això, només es va realitzar una reunió i no se li va plantejar cap oferta de manera formal. A més a més, un altre equip també va mostrar interés per incorporar-lo. El Motankit Fuenlabrada, a qui l’Assemblrea General de clubs va ratificar divendres passat com a equip ACB per a la temporada vinent, evitant així el seu descens, també es va reunir amb l’agent de Lewis. Per tant al MoraBanc li pot sortir un competidor en cas que es decideixi per aquest jugador, que va ser la temporada passada al Galil Gilboa de la lliga d’Israel. Prèviament, el nord-americà va passar pel Gravelines francès i en tots dos equips també va destacar per la seva bona faceta en l’aspecte rebotejador. 
 
Així doncs, Lewis se suma als noms de Daniel Clark i Albert Miralles que interessen a l’entitat tricolor, que així ho han demostrat públicament. Malgrat tot, el MoraBanc encara depèn de les decisions de Bogdanovic i Jawai per realitzar moviments i veure a quins jugadors se li presentaran ofertes per venir. 
 
Bogris fitxa pel Bilbao

Per altra banda, la tercera notícia que va envoltar ahir el MoraBanc la va protagonitzar l’ex tricolor, Georgios Bogris, que jugarà les dues properes temporades al Bilbao Basket. El grec, que va fer una mitjana de 8,1 punts i 2,9 rebots per partit a Andorra, va decidir no seguir al Principat ja que no s’havia adaptat bé a les condicions del país i per això va demanar al club no aplicar la clàusula del seu contracte que permetia al BCA mantenir-lo un any més. L’arribada de Bogris a Bilbao, que ja es rumorejava des de feia un temps, va coincidir amb la marxa de Latavious Williams, que anirà amb Quino Colom al Unics Kazan rus, on intentaran seguir donant espectacle amb els múltiples alley-oops amb què han meravellat als aficionats bilbains aquest any. Per la qual cosa, l’arribada del grec servirà per suplir la de Williams i Todorovic, que han jugat a un nivell molt alt durant tota la temporada. 
 
El pivot grec va mostrar la seva satisfacció per la incorporació al seu nou equip amb un missatge que va publicar a les xarxes socials. «Signar pel Bilbao Basket ha estat la decisió més fàcil que mai he pres fins el moment. Els meus objectius personals estan alineats amb la naturalesa competitiva del club. El treball dur per endavant no és una promesa, sinó un fet», va escriure Bogris, que va cloure amb un «Vamos #MIB» en castellà. Amb la seva etapa com a home de negre, Bogris afrontarà la seva segona i tercera temporada, si les completa, a la Lliga Endesa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT