PUBLICITAT

Andorra La Vella

Jover: «Apostar per l’anglès no vol dir anar en contra del català»

El titular d’Educació ha dit que implementarà la llengua anglesa com a vehicular a les escoles

Per ESTHER JOVER MARTIN

Ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover,
Ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, | TONY LARA
Encara que el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, hagi manifestat que vol implementar l’anglès com a llengua vehicular dins del sistema educatiu andorrà, també té molt clar que la potenciació de la llengua anglesa no anirà en contra de la catalana: «Hem de defugir una falsa polèmica: apostar per l’anglès no vol dir anar en contra del català», va subratllar ahir en l’acte d’inauguració del 14è Campus Universitari de la Llengua Catalana, en què participen 29 estudiants de català internacionals.
 
«Tenim la capacitat d’aprendre diferents llengües i sabem que, si pedagògicament es desenvolupa des d’edats primerenques, tenim una capacitat molt important de desenvolupar idiomes», va afegir Jover. La importància de l’anglès com a llengua de comunicació internacional és un fet, «tant a nivell de recerca, d’universitat, etcètera», va argumentar el ministre. Amb tot, el titular d’Educació té clar que «l’avenç cap a la llengua anglesa i les competències que hem de donar als estudiants mai seran en contra d’aprendre la nostra llengua perquè és evident que hem de ser competents en català, que és l’idioma amb què ens comuniquem, pensem i ens desenvolupem com a persones». A més, el ministeri d’Educació sempre ha pressionat, segons va insistir Jover, en què l’alumnat de les escoles espanyoles i franceses «tinguin unes competències mínimes en català». 
 
Durant el discurs de benvinguda al Campus Universitari de la Llengua Catalana, Jover va comentar que Andorra i Catalunya comparteixen problemàtiques. «És evident que tenim la mateixa llengua i que part de la cultura és la mateixa, per tant, tenim les mateixes problemàtiques sociolingüístiques i ens hem d’ajudar a que la llengua es fomenti, tant en l’àmbit nacional com a nivell internacional. Per exemple, l’Institut Ramon Llull ajuda a fer aquesta tasca de promoció internacional», va argumentar. Projectes com el Campus o el Lectorat de català a Praga hi contribueixen. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT