PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CASS cobrirà el tractament de canvi de sexe

el ministeri de Salut avaluarà els casos per acceptar o rebutjar la demanda

Per ESTHER JOVER MARTIN

La titular de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer.
La titular de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer. | TONY LARA
La CASS cobrirà els tractaments hormonals de canvi de sexe. La titular de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, ho va comunicar ahir als representants de l’entitat Som com Som.  En la trobada, la ministra els va garantir que «es pot donar resposta» als casos de «disfòria de gènere, és a dir, la transsexualitat», va explicar el president de Som com Som, Carles Perea. 
 
Si una persona segueix el tractament o l’ha d’iniciar –previ diagnòstic mèdic–, el ministeri de Salut avaluarà el cas per acceptar o rebutjar la cobertura del tractament. En tot cas, es tracta de finançar les hormones que faciliten el canvi corporal, no l’operació de canvi de sexe, va aclarir Perea. Les persones que es trobin en aquest cas poden consultar-ho a Som com Som o directament amb Salut.
 
D’altra banda, en la reunió d’ahir, Ferrer va avançar que a l’octubre ja es disposarà de l’esborrany de la Llei d’igualtat, text que ha de vetllar pels drets de les persones amb discapacitats, del col·lectiu LGTB, de minories ètniques o de les dones, que poden patir discriminacions per gènere. A la tardor es constituirà una taula en què diverses entitats socioculturals avaluaran els continguts del text i aportaran l’opinió. 
 
Ferrer també es va mostrar favorable a la proposta de Som com Som que els comuns tinguin conselleries d’Igualtat, i també va comentar la possibilitat de treballar amb les corporacions comunals la creació d’un departament o organisme ministerial relacionat amb els temes d’igualtat. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT