PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

VPC: Nova proposta d’equip

Romo busca tenir una plantilla més física i que amb l’oval a les mans sigui un rival perillós en tot moment

Per JOAN JOSEP BLASCO

La plantilla celebra una victòria de la temporada passada.
La plantilla celebra una victòria de la temporada passada. | Tony Lara
El VPC està definint el projecte per a la pròxima temporada. I aquest tindrà diferències respecte anys anteriors, on les coses no van acabar de rutllar per un motiu o un altre. Sobretot en la passada, quan l’ascens a Honor era l’objectiu. La plantilla està patint canvis i es conforma en la direcció de ser més potent físicament, que permeti ser superior al rival. També millorar el joc i rebaixar el nombre de lesions musculars que en temporades passades han castigat sobremanera al grup.
 
Dos jugadors ja estan tancats a falta que superin la revisió mèdica corresponent. Es tracta de Matías Sa i Josep Maria Simón. El primer és un centre que prové del Tarragona, de la Primera Catalana. «És un jugador de treball i placatge, per equilibrar defensivament la línia de tres quarts on l’any passat vam tenir problemes en el joc», indica l’entrenador del VPC, Manuel Romo. Simón és també centre i arriba de l’Enginyers, d’Honor B. El tècnic el defineix com «un home de molta potència física i d’impacte. Farà molt mal al centre del camp». A més d’aquestes dues incoporacions el club està en converses amb un davanter romanès que juga a França, i un ala sud-africà «ràpid, traçut i que té un bon joc amb les mans». L’únic problema és que és extracomunitari, i aquestes places ja les ocupen Giorgi Rekhviashvili i Agustín Egea. Les baixes confirmades són les de Lasha Tabveridze, Paul Alieu i Toni Carmona.
 
Els fitxages es produeixen sota uns paràmetres ben difinits de l’aposta de joc que es vol portar a terme el proper curs. «Volem gent amb un perfil de treball dur, disposats al contacte», afirma Romo, que té molt clar el que vol per a que no es repeteixin errors del passat: «Vull equilibrar primer de tot el desfasament que hi ha entre els tres quarts i la davantera. La temporada passadaels tres quarts no van funcionar bé i van fer molt poques marques. I les que van aconseguir no van ser de jugada». Vol un equip més físic, però també que en el joc guanyi en dinamisme: «En qualsevol pilota que tingui guanyada l’equip ha de portar risc per fer marca, que doni durant tot el partit mal de caps al rival. L’any passat els equips veien que no els feiem mal, llavors es creixien i començaven a rutllar i agafar confiança. Nosaltres erem els que ho provocàvem i no pot tornar a passar».
 
Pretemporada exigent

El curs començarà el 17 d’agost, quan es produirà el primer entrenament. «Començarà amb molta intensitat. En les quatre primeres setmenes farem un treball dur, exigint molt físicament als jugadors, que pràcticament no tocaran pilota. La pretemporada està dissenyada per ser dura, per incrementar la potència física i ser més ràpids», assegura Romo. Quan més podran agafar l’oval serà en els partits. El tècnic té programats tres amistosos, tots a l’Estadi Nacional. I vol que aquests enfrontaments portin a una corbatura ascendent, on el primer rival sigui el menys exigent i que el darrer porti a la màxima complicació possible. El 5 de setembre es disputarà el primer contra el Quebratahuesos, un conjunt de la província d’Osca. El dia 12 contra el Manresa, de la Primera Catalana, i tancarà el capítol d’amistosos contra un conjunt que està encara per confirmar, que podria ser l’FC Barcelona o la Santboiana, tot dos de Divisió d’Honor. Després ja arribarà la lliga. La primera jornada de Promoció d’Honor es disputarà el 27 de setembre i el calendari es coneixerà el mes vinent.
 
Pla físic

Des del primer dia vol marcar la tendència. «Pretenc aquesta temporada que ens imposem físicament al rival», assegura l’entrenador. Per aquest motiu «vull fer partíceps als jugadors del projecte que desenvolupem. Els vull demostrar en quin nivell físic es troben i els indico totes les eines que necessiten per millorar, posant-los rutines al gimnàs perquè puguin donar el màxim, el millor de si mateixos. Que vegin on poden arribar». Es tracta d’estar al 100% perquè «al camp de rugbi a vegades entrem sense estar preparats». El programa també és un element que ha de permetre «rebaixar les lesions musculars. Si en cada partit tens vàries baixes per aquest concepte és difícil tenir una temporada en condicions».
 
Més joves al segon conjunt per foguejar-se per pujar al primer 
 
El canvi de plantejaments no només està establert per al primer quip, sinó també per al segon. Tal és així que fins i tot es produeix un canvi de denominació, i passa a dir-se projecció sènior. La intenció és que la major part de la plantilla estigui formada per jugadors joves, que tinguin l’oportunitat d’aquirir experiència i els serveixi de pas previ per ser al primer equip.
 
«Canviem conceptualment. Abans era un cementiri d’elefants i ara volem que els joves de divuit o dinou anys tinguin un lloc per créixer com a jugadors i tinguin l’oportunitat d’arribar al primer equip», assegura Romo, que també s’encarregarà de dirigir aquest segon conjunt a més de fer-se càrrec del primer. El tècnic vol que els que pugen de la base tinguin opcions: «Treballarem d’una altra manera. Volem que agafin experiència i que la major part de la plantilla estigui formada per joves, als que se’ls sumarà algun veterà. Ha de ser un equip competitiu i que agafi rodatge». 
 
Una altra de les fites plantejades és la de competir durant tota la temporada. La falta d’efectius els darrers anys va significar no poder completar cap de les campanyes. Van arribar a complir els tres forfaits, pel que quedaven fora de la competició. La intenció de l’entitat és la de poder conformar una plantilla amb suficients efectius, i que estiguin motivats sobretot per realitzar tots els desplaçaments, i que puguin completar totes les jornades. Romo afirma que «es treballarà d’una altra manera, per millorar en tots els sentits i poder aprofitar els jugadors que venen de la nostra base. Són el futur del club i els hem de fer jugar a un bon nivell».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT