PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Catarres, Bongo Botrako i Los Rebeldes, de festa major

Entre les activitats tradicionals no hi faltarà l’Esbart Santa Anna

Per EL PERIÒDIC

El grup Bongo Botrako en un concert.
El grup Bongo Botrako en un concert. | HARA AMORÓS
El grup de pop-folk català Els Catarres donarà el tret de sortida als concerts a l’aire lliure programats durant la festa major d’Escaldes-Engordany. L’activitat musical nocturna començarà aquest divendres a mitjanit a l’escenari ubicat al carrer dels Veedors, on el grup presentarà el seu últim disc, Big bang. El Comú d’Escaldes-Engordany i la Unió Pro-Turisme (UPTEE) van presentar ahir els actes de festa major, que se celebrarà del 24 al 26 de juliol. 
David Santuré, membre de la junta d’UPTEE i responsable de la festa major de la parròquia, va destacar ahir que des de l’organització s’ha tingut molt en compte dissenyar un programa d’activitats «per a tots els públics» i va assegurar que «hem buscat l’equilibri per oferir una festa que agradi tothom».
 
Si Els Catarres inauguraran els concerts de nit, la mitjanit de dissabte serà el torn per a Bongo Botraco, i diumenge, per a dos dels grups espanyols més de moda dels anys 80 i 90: Los Rebeldes i La Guardia. Totes les actuacions seran al carrer dels Veedors, i l’accés és gratuït. Santuré va advertir que «en cas de pluja no tindrem un altre remei que anul·lar-ho forçosament».
 
El programa festiu també inclou d’altres activitats, com el Mercat de les Bruixes, que per quart any consecutiu es consolida amb més de 40 parades inscrites. Santuré va destacar la celebració de la tradicional missa a la Capella de Sant Jaume, l’espectacle de dansa de l’Esbart de Santa Anna o l’esmorzar a càrrec de la Unió Pro-Turisme. També hi ha activitats que reben «una gran acollida per part de tots els escaldencs», com la Cantada d’Havaneres, la Ballada de Sardanes i l’Hamburguesada Popular. En l’àmbit esportiu, hi haurà sumba i exhibició de taekwondo. Per als infants hi haurà un parc aquàtic i la festa de l’escuma. El gran castell de focs, que tindrà lloc el diumenge a les onze de la nit, posarà el colofó final a la festa major.
 
Jaume Varela, membre de la junta de la Unió Pro-Turisme, va recordar que «des del primer dia que comencem a treballar per programar la festa major, el que es pretén sempre és millorar el programa de l’any anterior». «Els recursos són els que són, però treballem al màxim per fer oferir la millor festa possible», va subratllar. Quant a la coincidència amb la festa major de Sant Julià, Santuré va explicar que «és obvi que coincidim en el calendari, però la competència sempre és sana». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT