PUBLICITAT

Alta Ribagorça

L’Alta Ribagorça recupera el patrimoni a través dels joves

La comarca integra un camp de treball per desenvolupar divereses activitats

Per EL PERIÒDIC

Església de Sant Joan de Boí, patrimoni de l’Alta Ribagorça.
Església de Sant Joan de Boí, patrimoni de l’Alta Ribagorça. | EL PERIÒDIC
‘Ribassos i espones: recuperem camins a Pont de Suert’ és un camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectiu la realització de tasques de recuperació de camins històrics, control de residus i activitats complementàries com la biomassa, participant d’accions que beneficien la comarca en la millora i conservació de la xarxa de camins tradicionals. Segons informa ‘Viure als Pirineus’. 
 
D’aquesta manera, del 12 al 26 de juliol, 24 joves contribueixen a mantenir i fer més accessible el patrimoni cultural i arquitectònic de la comarca de l’Alta Ribagorça. L’objectiu bàsic d’aquest camp de treball, segons comenta l’organització, és el de garantir el trànsit de persones pels camins amb comoditat i seguretat, i alhora, sensibilitzar els participants del camp de treball en el coneixement de la xarxa de camins de la comarca com a element del patrimoni cultural i arquitectònic.
 
Durant el desenvolupament del projecte, els joves integrants, realitzaran tècniques específiques com drenar l’aigua, desbrossar la vegetació que obstaculitza el pas, reparar els elements de senyalització degradats o reconstruir empedrats i passarel·les malmesos, entre d’altres. 
 
A més, els joves tindran l’oportunitat de conèixer els racons i indrets més inhòspits de la comarca de la mà dels veïns del Pont de Suert, treballant així en la sensibilització del jovent amb tasques de voluntariat, comunitat i inclusió social.
 
Fundació Escolta Josep Carol / L’entitat va ser creada per Escoltes Catalans, i té com a missió principal promoure l’educació d’infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l’escoltisme, a través del suport a la tasca educativa i associativa d’Escoltes Catalans, de la generació de reflexió i pensament i del desenvolupament de projectes i serveis en l’entorn educatiu. 
 
Des de la mateixa Fundació, també es treballa per promoure certs «valors de gran importància», com la democràcia, la laïcitat, la catalanitat, la coeducació, el compromís, l’esperit crític, l’honestedat, la solidaritat, la participació i l’estima per la natura, entre d’altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT