PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La parròquia de l’aigua es queda seca

Els hotels i bars d’Escaldes han patit grans pèrdues pel tall de subministrament, mentre que els supermercats n’han sortit beneficiats H Preocupació dels establiments pel cobriment de costos i despeses

Per ESTEFANIA GRACIA

Aigua tèrbola que baixava ahir per les canonades d’Escaldes.
Aigua tèrbola que baixava ahir per les canonades d’Escaldes. | RTVA
Amb neguit, incertesa i impaciència. Així és com vivien ahir el seu dia els residents de la parròquia d’Escaldes-Engordany. I és que des de les 20:00 hores de dilluns –moment en que es va tallar el subministrament d’aigua corrent a la parròquia– els habitants van passar més de 24 hores sense disposar d’aquest bé tan preuat i indispensable. 
 
Els qui potser van patir més pèrdues –o si més no, així ho van expressar– van ser els hotelers. Doncs com bé comentava una de les directores dels establiments d’aquest sector, «estem tenint infinitat de despeses que qui sap si les recuperarem», a més «els clients es queixen perquè no tenen aigua a les habitacions, se’ns estan fent malbé els congeladors i compressors i no podem obrir els restaurants», «no podem fer res». Fins i tot, alguns hotelers van haver de traslladar els seus clients a altres hotels d’Andorra la Vella «perquè nosaltres no els hi hem pogut oferir servei».
 
D’aquesta manera, els professionals del sector, van mostrar una gran preocupació, perquè les despeses «que estem tenint, ningú ens les cobrirà». «Som nosaltres qui ens hem de posar en contacte amb les empreses privades per garantir-nos un mínim subministrament» va assegurar un dels hotelers. A més, molts d’ells van coincidir en que aquest, no és un fenomen aïllat, «en altres ocasions on s’han produït fortes tempestes, també ens ha arribat l’aigua plena de sediments a l’hotel». Això «és perquè el comú no intervé de forma adient i no aplica recursos per millorar la xarxa d’aigües d’Escaldes», comentava un altre professionals del sector. 
 
D’altra banda, els bars també es van veure afectats en gran mesura, doncs com explicava un cambrer de la parròquia, «no podem ni servir un cafè, i encara menys, rentar els gots o el que poc que hem anat fent servir».
Per sort però, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, no es va veure afectat per la tallada de subministrament, i és que aquest, disposa d’un dipòsit d’emergència per obtenir aigua durant dos o tres dies. De manera que, per ara, «la tallada no ens ha afectat» confirmava la cap de comunicació de l’hospital. 
 
Tot i això, també hi van haver parts que, en certa manera, hi van sortir guanyant, doncs cap al migdia, hi havia més d’un supermercat i establiment del sector que s’havia quedat sense botelles i garrafes d’aigua. I és que en front de la situació, molts ciutadans van optar per assaltar els establiments en busca d’una solució a la falta de subministrament, doncs ningú els assegurava que la situació anés a millorar en un curt termini de temps. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT