PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern aprova el Pla de control fiscal i l’actuació del DTF

El reglament regulador del procediment sancionador, modificat

Per IVÁN ÁLVAREZ

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, i el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa | ANA
El Consell de Ministres va donar llum verd a dos textos que recull el Departament de Tributs i Fronteres (DTF). El programa d’actuació anual, que preveu la llei i que determina els objectius i línies d’actuació del departament, entre les quals destaca la millora de l’eficiència i l’assistència a l’hora d’assessorar el contribuent implementant programari informàtic i millorant la formació del personal. 
Un altre dels objectius, assegurant des de l’Executiu, ha de ser el control tributari i duaner, per a la qual cosa es va anunciar l’aprovació el Pla de control fiscal, que desenvolupa les inspeccions tributàries, les comprovacions de les declaracions i devolucions, el control duaner i de mercaderies, i les actuacions de recaptació. El ministre de Finances, Jordi Cinca va definir l’aprovació d’aquests documents com un «exercici de transparència blindat en la mateixa llei», perquè estan previstos en el Decret de creació i funcionament del Departament de Tributs i de Fronteres, i en la Llei de bases de l’ordenament tributari i el Reglament d’aplicació dels tributs, respectivament. 
Cinca va deixar clar que «no hi ha millor manera de consolidar la feina del departament» perquè els documents serveixen per «concretar els objectius anuals de la secció i per millorar el control dels nous impostos», va assegurar el ministre. A més va lloar la feina global del departament i va subratllar que «amb uns recursos molt limitats, els que teníem al departament de Tributs i els de Duana, s’ha pogut organitzar una agència tributària amb plenitud operativa i s’han posat en funcionament els impostos directes que fins ara no existien a Andorra. S’ha fet una feina excel·lent que ara cal normalitzar i agilitzar tota la tasca administrativa».
Finalment, es va aprovar la modificació del Reglament regulador del procediment sancionador per tal d’adaptar-lo a la llei el qual regula el procediment per obrir sancions en casos que no disposen de normes pròpies establertes per la llei o per una ordinació comunal. A banda d’això, també regula les mesures cautelars, la preferència de la jurisdicció penal, la iniciació del procediment sancionador, les actuacions prèvies, la tramitació del procediment i la resolució, les causes de finalització del procediment i els supòsits en què és procedent l’arxiu de les actuacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT