PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Exposició de ‘Les lletres d’Ahir i Avui’ amb el Beatus

El Claustre de la Catedral de Santa Maria acull l’acte i un interludi musical

Per EL PERIÒDIC

Caplletra del Beatus.
Caplletra del Beatus. | EL PERIÒDIC
El Claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell acull des del proper dissabte dia 25 de juliol l’exposició ‘Les Lletres d’Ahir i d’Avui’, una mostra sobre el patrimoni de la grafia de les lletres que es conserven en documents i peces d’art històriques i de gran valor, que a La Seu d’Urgell es concentra en el Beatus –exposat al Museu Diosesà de la mateixa ciutat–, el Missal de Galceran de Vilanova i el Llibre de les Usances, Privilegis i Immunitats de la Ciutat d’Urgell.
El treball de recerca i desenvolupament ha estat realitzat pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, amb la col·laboració del Bisbat d’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. L’exposició està emmarcada en les activitats i propostes del projecte de difusió cultural de les diòcesis de Catalunya, ‘Catalonia Sacra’.
 
L’exposició ‘Les Lletres d’Ahir i d’Avui’ s’inaugurarà el mateix dissabte dia 25 de juliol de 2015 en un acte que s’iniciarà a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell a les 19:30 hores. 
Després dels parlaments, hi haurà un interludi musical que anirà a càrrec de Michelle Francis-Cook (soprano) i Maria-Neus Devesa (piano) amb tres peces vocals acompanyades al piano. Seguidament, els assistents es desplaçaran fins al claustre de la Catedral de Santa Maria d’Urgell per a visitar l’exposició ‘Les Lletres d’Ahir i d’Avui’, on romandrà fins al mes d’octubre. Hi haurà un refrigeri per a cloure la inauguració.
 
Aquest acte estarà presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, i comptarà amb l’assistència del Degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, Jesús Del Hoyo Arjona; l’Alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla i Siscart; i el Director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Julio Quílez Mata, a més de la Delegada de Patrimoni del Bisbat d’Urgell, Calara Arbués, que han coordinat el projecte. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT