PUBLICITAT

ORDINO

Ordino aixeca la prohibició de fer foc als berenadors

Tot i la millora de les condicions es demana la màxima precaució

Per JOSEP ROMERO

Instantània de l’àrea de la Font de la Navina, a la parròquia d’Ordino
Instantània de l’àrea de la Font de la Navina, a la parròquia d’Ordino | Comú d'Ordino
La millora de les condicions metereològiques després d’unes jornades de calor intensa han portat al comú d’Ordino ha prendre la decisió d’aixecar la prohibició de fer foc a tots els berenadors de la parròquia. Tot i així es demana la màxima precaució sempre que es faci foc.

Després de 15 dies amb les graelles precintades atesa l’alerta de protecció civil davant l’elevat risc d’incendi, la Junta de Govern de la corporació ordinenca de dijous passat va acordar la mesura. Cal recordar que la parròquia disposa de cinc àrees amb barbacoes: la Font de la Navina i el Forat Fosc (Coll d’Ordino); Encodina; Llorts (ruta del Ferro) i Rialb (Canya de la Rabassa).

Mesures excepconals 
 
Les onades de calor especialment durant la primera quinzena d’aquest juliol van posar en estat d’alerta als diferents comuns que, en la majoria de casos, van activar mesures excepcionals davant l’elevat risc d’incendis forestals. Així s’ha prohibit fer foc en terrenys forestals i en la franja que els envolta i alhora, es van precintar les graelles de qualsevol tipus de barbacoa. 
A banda, a tot el Principat les autoritats comunals i el Govern han incrementat la vigilància. 
 
Entre les mesures preventives fixades pels comuns cal destacar també que no es poden cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d’esbarjo en qualsevol punt d’aquests territoris. 
 
A més es recorda la prohibició de llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin causar inici d’un foc així com llençar coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

Previsions metereològiques 
 
A curt termini les previsions no pronostiquen noves onades de calor tan intenses com les que el Principat va patir en els darrers dies tot i que els termòmetres es tornaran a enfilar durant les hores centrals. Les mapes indiquen el risc d’algunes precipitacions i tempestes aïllades de tarda.

Entre diumenge i dilluns les temperatures podrien arribar fins als 27 graus. A finals de la setmana entrant el temps podria empitjorar amb l’arribada d’un nou front atlàntic que pot portar xàfecs alternant-se amb algunes clarianes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT