PUBLICITAT

Manresa

Queda constituït el Clúster de la Biomassa de Catalunya

El nou ens vol consolidar una indústria sòlida i potenciar l’Alt Urgell

Per EL PERIÒDIC

Clúster de la Biomassa de Catalunya.
Clúster de la Biomassa de Catalunya. | RÀDIOSEU
El protocol d’acord per la constitució del clúster de la biomassa a Catalunya es va signar ahir a Manresa. Aquesta mesura forma part del desenvolupament de l’Estratègia catalana per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa forestal i agrícola, engegada pel Govern l’any 2014. 
 
A finals de 2012, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) va encarregar un estudi estratègic sobre el sector forestal i de la transformació de la fusta, que en les seves conclusions va recomanar la creació d’un clúster de la Biomassa a Catalunya. 
 
Segons els impulsors, la nova eina vol «definir un model per a l’ús sostenible de la biomassa a Catalunya». En aquest sentit, s’ha posat en marxa el portal www.biomassacat.cat, que aplega informació d’interès tant per a les empreses i professionals del sector com per als usuaris. El primer any d’aplicació de l’Estratègia catalana de la biomassa s’ha tancat amb un increment del 35% en l’ús dels biocombustibles sòlids, la instal·lació de més de 500 calderes i la reducció de més 53.500 tones de gasos causants de l’efecte hivernacle. 
 
A més, des de finals de 2013, un grup d’empreses representatives del sector de la biomassa a Catalunya han estat treballant per definir l’abast, les prioritats i el funcionament d’una agrupació sectorial d’empreses i institucions. Segons va informar RàdioSeu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT