PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El batlle David Moynat exculpat de les acusacions de prevaricació

El Tribunal de Corts arxiva el cas en considerar que no hi ha motius penals

Per IVÁN ÁLVAREZ

David Moynat, en una imatge d'arxiu
David Moynat, en una imatge d'arxiu | Tony Lara
El Tribunal de Corts va decidir no decretar el processament del batlle David Moynat en considerar que en les actuacions del querellat no hi havia cap tipus d’actuació susceptible de matèria penal ni cap connotació que pogués merèixer una sanció d’aquest tipus. D’aquesta manera, el Tribunal de Corts va decidir arxivar el cas i el sobreseïment definitiu de les actuacions de Moynat, en considerar que no eren constitutius de delicte menor de prevaricació ni infracció criminal de cap tipus. Un cop resolta aquesta via, la penal, ara Moynat haurà d’afrontar l’estadi disciplinari i esperar a que el Consell Superior de Justícia valori les accions i decidir si hi haurà o no, algun tipus de suspensió o advertiment. 
Moynat va ser acusat de prevaricació en el marc d’un plet per un testament on va fer d’àrbitre i de jutge, i el Tribunal de Corts, després d’acceptar investigar la seva actuació, va encetar les diligències prèvies. 
 
Tristesa i alarma/ El Col·legi d’Advocats va mostrar en el seu dia «tristesa i alarma» per l’acusació de prevaricació contra el batlle David Moynat. Així ho va expressar el degà, Francesc Badia, en una entrevista a l’Agència ANA, en què va afegir que «la Fiscalia ha utilitzat mitjans desproporcionats». Badia va assegurar que des del Col·legi d’Advocats veien el cas «d’una banda amb tristesa», ja que estaven «absolutament convençuts que Moynat no ha comès cap delicte» i que, en tot cas, l’afer «s’hagués pogut analitzar dins l’àmbit del Consell Superior de la Justícia, sense la necessitat de passar a l’àmbit penal, que és totalment desproporcionat». En aquest sentit va afegir que «estem convençuts de la seva innocència i que hi haurà un aute d’arxiu, ja que no ha comès cap delicte». 
Evidentment, el temps ha acabat per donar la raó a Francesc Badía, a David Moynat i a la seva defensa, atenent a l’aute d’arxiu que senyala, com diem, que les accions del batlle no  mereixien sanció penal. Moynat, no va ser apartat en cap moment de les seves funcions durant el procès, ja que prevalia la presumpció d’innocència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT