PUBLICITAT

Andorra la Vella

A l’espera de DaJuan Summers

El jugador nord-americà ha de donar una resposta entre avui i demà a l’oferta que li ha fet l’entitat tricolor

Per ALBERT CANES

DaJuan Summers està pensatiu, en el partit de l’Herbalife Gran Canària contra el BC MoraBanc a principis de la temporada passada al Poliesportiu.
DaJuan Summers està pensatiu, en el partit de l’Herbalife Gran Canària contra el BC MoraBanc a principis de la temporada passada al Poliesportiu. | MARTÍN IMATGE / BCA
Francesc Solana va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació després d’unes setmanes sense fer-ho a causa de la feina que té durant aquest període de l’any. El punt principal que va tractar va ser el que pot ser el següent fitxatge del BC MoraBanc Andorra, el pivot DaJuan Summers, que aquesta temporada ha jugat a l’Herbalife Gran Canària. El jugador nascut a Baltimore, Maryland, que mesura 2,03 metres i té 27 anys, no va tenir el protagonisme esperat i va jugar només 18 partits i va tenir una mitjana de 12 minuts per partit amb 5 punts i 2,6 rebots per matx. 
 
«El seu fitxatge va quedar descartat, però veient les opcions que tenia, els seus agents van trucar-nos per veure si encara hi havia aquesta possibilitat perquè el jugador s’ho estava plantejant, i vam tornar a obrir aquesta via», va comentar el director esportiu, que va afegir: «És un jugador que a nivell econòmic al principi de l’estiu era inassequible per a nosaltres però sí que el nostre interès i paciència li ha agradat». 
 
El club li ha comentat al jugador que espera una resposta a l’oferta que li han fet aquest cap de setmana com a màxim: «A veure si podem tancar aquesta incorporació, que la portem treballant des de fa molt de temps. Pensem que pot ser un complement molt bo per a Clark en el joc interior», va explicar Solana. La decisió depèn ara exclusivament del desig que tingui el nord-americà de venir: «Si ve o no és un tema que ell vulgui venir, que li convenci el projecte. L’oferta econòmica és la mateixa que li vam fer al juny i no hem variat ni amunt ni avall. Jo crec que ell també s’ha donat compte que nosaltres no pujarem d’aquí. També valora molt el nivell de la lliga i l’oportunitat que li donem. Porta un any que no ha estat molt a gust a Gran Canària». 
 
Jawai i Bogdanovic no descarten andorra

Solana va desvetllar que els dos jugadors del MoraBanc subjectes al dret de tanteig no estan tan lluny com semblava fa unes setmanes de renovar, tot i que tampoc estan més a prop:  «De moment no hem arribat a cap acord i hem d’esperar a que passin els dies que tenen de marge per veure si podem tancar alguna renovació. Jawai és un jugador que està en forma i tal com va acabar la temporada té molts pretendents. Penso que està buscant el millor lloc per a ell, però sempre ens han comunicat que li agradaria venir a Andorra si no troben res interessant. No se’n vol anar a cap país estrany, encara que sigui a un lloc on pot guanyar molts més diners i no se senti tant còmode, tal i com va estar a aquí. Sobretot també està molt content per com el vam tractar. En el cas del Luka, ell és un jugador que ha estat a molts llocs i també va valorar positivament el nostre tracte i el temps que va passar a aquí. També tenia ganes de tornar, a veure si arribem a un acord». 
 
Green depèn del serbi

La incorporació a l’equip de Daniel Clark suposa que la continuïtat de Shaun Green depengui de la decisió de  Bogdanovic de renovar ja que són dos jugadors de característiques similars: «El tema de Green és més complicat. Si no segueix Luka, tindrà opcions, però aquí sí que trobem dos jugadors que són similars i serà un o l’altre. L’any passat teníem els dos, però aquest any serà Clark i Luka o Clark i Green», va comentar el director esportiu, que no veu incompatibles a l’anglès amb el serbi i va remarcar que «el fitxatge de Clark no significa que Luka no segueixi amb nosaltres». 
 
Marcus Lewis, a l’espera

Solana va reconèixer l’interès pel jugador nord-americà, tot i que li va treure importància a la reunió que va tenir amb ell a la Summer League de Las Vegas: «Vam fer vàries entrevistes. És un jugador que ja l’any passat sí que vam estar interessats en el moment que estàvem buscant un pivot i també vam parlar amb ell, però al final no ens va agradar els vídeos que havíem vist d’ell perquè s’havia engreixat molt. El vaig anar a veure entrenar i vaig parlar una estona amb ell. Igual que ho vaig fer jo ho van fer tots els clubs de la lliga que estaven a allà». Solana va afirmar que la seva incorporació «podria ser interessant segons com es desenvolupin les contractacions i ofertes que hem fet pel joc interior», i va recordar que «no li hem fet cap oferta a Lewis».
El MoraBanc encara espera quatre peces més per completar el «trencaclosques» de la plantilla ja que vol arribar a la xifra de 10 jugadors. Solana va explicar que «costa molt trobar jugadors interiors. Més que res per les característiques que busquem. Hi ha tres condicionants: els jugadors de formació, que hi hagi bones combinacions en el joc interior com vol Joan i després el preu». 
 
Respecte per Trias

El director esportiu no va evitar la polèmica per les dures paraules que va dirigir l’ex jugador del MoraBanc, Jordi Trias, en vers ell en declaracions a EL PERIÒDIC, després d’anunciar-se el seu adéu: «Em va sorprendre la seva reacció davant dels mitjans. Quan vam baixar amb el Joan a Girona i vam explicar-li, jo crec que va entendre perfectament la nostra postura. Ell es basava en què li havíem dit que el voldríem renovar, quan en cap moment fa dos mesos havia passat aquesta suposada conversa. Tret d’això, crec que és un jugador que ha estat molt bo per a nosaltres, ens ha ajudat molt a donar el pas per arribar a la Lliga i és una persona que s’havia portat molt bé amb nosaltres. Li desitgem tota la sort». 
 
Finalment, Solana també es va dirigir a la renovació d’Albert Miralles pel Joventut: «Portàvem molt de temps treballant amb ell per la seva incorporació. Va mostrar el seu interès i li vam fer una oferta, jo crec que molt bona. Semblava que tot anava encarrilat i estava bé, però al final el jugador, quan semblava que estava compromès amb nosaltres, ha acabat tirant enrere i renovant per la Penya, cosa que també es comprensible perquè ell és de Badalona. Sí, estàvem dolguts perquè de paraula s’havia compromès amb nosaltres, però són situacions que passen i al final podem entendre al jugador».
PUBLICITAT
PUBLICITAT