Sant Julià de Lòria

Dos podis andorrans a la triatló dels Andorra Outdoor Games

Sergi Gonzàlez i Laura Camps es col·len en el top 3 a la prova reina dels AOG

Per #GASS

Anna Santidrian, Mercè Tusell, i Laura Camps en el podi de la categoria femenina de la triatló, ahir. | Club Triatló Serradells
La primera edició dels Andorra Outdoor Games va acabar ahir amb la disputa de la triatló, la prova reina d’entre les cinc que es van disputatr durant tot el cap de setmana a Naturlàndia, principalment.

En aquest primer any, els AOG han finalitzat amb dues sensacions: la bona en l’aspecte de l’ambient i una altra part més negativa per alguns problemes en la senyalització dels recorreguts en diverses proves que van portar a molts participants a perdre’s durant la disputa de la seva cursa en vàries ocasions. Malgrat tot, el balanç d’aquesta edició és bona, sobretot en la triatló, que va deixar dos podis a Andorra. Sergi Gonzàlez i Laura Camps van ser tercers en la categoria masculina i femenina, respectivament. La triatló se la va endur el manresà Xavi Llobet, que va vèncer amb un temps de 2.27.38 hores. Gairebé sis minuts més tard va arribar Miquel Àngel Gallego i quan el rellotge de temps marcava 2.37.01 va creuar la línia de meta el triatleta del Serradells.

En la categoria femenina va guanyar l’experimentada Mercè Tusell amb un registre de 3.00.23 hores. Anna Santidrian va ser segona i Camps va completar el podi amb una marca de 3.22.28 hores. La prova constava de dues voltes al Llac d’Engolasters, fent així 1.200 metres, 36 quilòemtres en bicicleta fins a Sant Julià i una cursa a peu de 8,4km.

Durant la jornada d’ahir també es van disputar les proves de 90 i 50 quilòmetres de BTT. En les dues distàncies van arribar a meta junts dos ciclistes, compartint així la victòria de la prova. En la llarga van ser Ismael Ventura i Israel Nuñez els guanyadors amb un temps de 3.45.55 hores, mentre que en la curta Javier Giménez i Sergio Vivanco van compartir la victòria amb un registre de 2.09.08. Miquel Escola va completar el podi en la prova de 90km i Ivan Colas ho va fer 50km.

En la categoria femenina, només dues participants van finalitzar la cursa llarga. Maria Casanova va entrar primera i Eli Gámez ho va fer una hora més tard. Sí que hi havia més esportistes en la cursa de 50 quilòmetres i va ser Mar Franco qui va vèncer amb un temps de 2.28.14 hores. El podi el van completar Sandra Santanyes, que va guanyar la contrarellotge dissabte, i Maria Bombi.

Una de les victòries més destacades en els AOG amb clau andorrana va estar protagonitzada per Pep Sansa en la Trail Run de 16 quilòmetres el dissabte. Tot i no ser la seva superfície habitual, l’atleta andorrà va guanyar amb un temps de 1.13.55 hores la cursa curta de les dues que hi havia a peu. La llarga, que comptava amb 23 quilòmetres de recorregut, va ser per a Francesc de Lanuza, amb una marca de 2.30.19 hores.  La corredora del Club Triatló Serradells, Laurence Lestang va signar una segona posició en la categoria femenina creuant la meta amb un registre de 3.06.58 hores, i finalitzant per darrere de Laura Sola, guanyadora de la prova. En la cursa curta, Nuria Gil es va endur el triomf.

La contrarellotge en bicicleta que passava dissabte per la Gallina i la Rabassa, i que era puntuable per al Campionat d’Andorra de la disciplina, se la va emportar l’alturgellenc Miquel Martínez amb un temps total de 1.35.25. El ciclista andorrà, Julio Pintado va arribar més de dos minuts després signant un bon podi, que el va completar Manuel Rente.

Els AOG tornaran l’any vinent amb la necessitat de millorar en l’aspecte de la senyalització, el més criticat, tot i que el balanç és positiu gràcies al gran ambient viscut.