PUBLICITAT

LA MASSANA

Tot a punt per a la performance experimental ‘Cadàver exquisit’

La proposta participativa està dirigida per Eve Ariza i Gerard Miralles

Per EL PERIÒDIC

Gerard Miralles i Eve Ariza preparen el ‘cadàver’, ahir a la Massana.
Gerard Miralles i Eve Ariza preparen el ‘cadàver’, ahir a la Massana. | EDUARD COMELLAS
La quinzena d’artistes que formen part del col·lectiu Els Flamatoris, i tots els col·laboradors, es troben en la recta final de la preparació de la performance d’arts escèniques urbanes experimentals i participatives, Cadàver exquisit, que es representarà demà, a les deu de la nit a la plaça de l’Església. «Cadàver exquisit és una performance, un muntatge únic, en què es veuran accions inèdites i experimentals al voltant del foc, la ceràmica, el suports de projecció i el so», va explicar ahir la codirectora del projecte Eve Ariza.

Ariza i Gerard Miralles (Zulandir) han concebut aquesta projecció innovadora basada en la construcció d’un forn participatiu i en una cocció ceràmica en directe, enriquida per diverses disciplines de circ vinculades al foc (torxa humana, dansa de foc, malabars de foc, faquir de foc, etcètera) i per projeccions audiovisuals en 3D (mapping), escultura ceràmica participativa, una creació sonora inèdita basada en els sons del foc i show cooking (cuina en directe).

«Sobretot, hem investigat molt i es veuran moltes sorpreses», va garantir Ariza. Tothom que vulgui  participar en la preparació de l’espectacle pot presentar-se demà, a partir de les tres de la tarda, a la plaça de l’Església.

Miralles va afegir que «el grup Las flores no lloran ens ha cedit dos temes (Instars i Marmaid) als quals hem afegit efectes de so a partir d’enregistraments al foc». L’espectacle experimental comptarà amb una banda sonora inèdita i presentarà accions mai vistes anteriorment.

«A la Nit sense paraules volem potenciar els artistes del país que vulguin mostrar la seva creació artística pròpia i innovadora a través de diferents disciplines artístiques i Cadàver exquisit s’hi ajusta perfectament», va argumentar la consellera de Cultura del Comú de la Massana, Jael Pozo, que va subratllar que és un espectacle per a tots els públics i molt participatiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT