PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DaJuan Summers tampoc vindrà

L’expivot de l’Herbalife Gran Canària no respon a l’oferta del MoraBanc, que descarta la seva arribada

Per ALBERT CANES

David Navarro controla la pilota davant DaJuan Summers, en el duel entre l’Herbalife Gran Canària i el BC MoraBanc al poliesportiu d’Andorra.
David Navarro controla la pilota davant DaJuan Summers, en el duel entre l’Herbalife Gran Canària i el BC MoraBanc al poliesportiu d’Andorra. | MARTÍN IMATGE / BCA
El BC MoraBanc Andorra havia fet una oferta a DaJuan Summers per venir al club i jugar la següent temporada de tricolor. El mes de juny, el club va proposar al nord-americà incorporar-se a les seves files, però aquest no va acceptar. Més tard, els agents de Summers van contactar amb Francesc Solana per demanar si encara hi havia interès i el director esportiu va afirmar que sí que volien comptar amb ell, per la qual cosa li van tornar a posar sobre la taula una toferta. Summers tenia fins diumenge a la nit per respondre al MoraBanc i no ho va fer, per la qual cosa, el club va descartar el seu fitxatge i haurà de continuar buscant un altre pivot que s’ajusti a les característiques que Joan Peñarroya vol per combinar el joc amb els altres jugadors interiors. 
 
Segons apuntaven alguns mitjans digitals, Summers va declinar l’oferta del l’entitat tricolor ja que la seva intenció és tornar a provar sort a l’NBA a través dels trainning camps que s’organitzen a principis d’octubre. L’ex pivot de l’Herbalife Gran Canària ja va ser a la lliga nord-americana en els inicis de la seva carrera abans d’arribar a Europa, militant a equips com Detroit Pistons, New Orleans, quan encara eren els Hornets, i Los Angeles Clippers. En cap d’aquests equips va arribar a tenir molt protagonisme, sent el club de la ciutat del motor amb el qual va jugar més partits en les dues temporades que hi va ser. 
 
De fet, tampoc va tenir una bona experiència a Gran Canària, on va ser donat de baixa abans d’acabar la temporada anant de més a menys a mesura que avançava el calendari. Per aquest motiu, Solana va veure en Summers una possible bona incorporació que podia recordar a la de Nathan Jawai, que va arribar per posar-se a to i va acabar la temporada amb un nivell excel·lent. 
 
De moment, el MoraBanc es manté amb una sola incorporació realitzada fins ara i encara li falten quatre peces més per completar la plantilla, que ja ha vist com dos jugadors han estat a prop de venir, però que finalment han reculat i s’han quedat fora de l’òrbita d’Andorra. L’altre cas era el d’Albert Miralles, que va arribar a un acord verbal amb el club tricolor, però que una oferta d’última hora de la Penya el va convèncer per seguir a l’equip de la seva vida durant els propers dos anys.  «Estic molt agraït al MoraBanc, però continuar a Badalona estava per sobre de les ofertes econòmiques», va argumentar Miralles respecte al seu canvi de decisió. 
 
Jawai i Bogdanovic, els següents

Els dos jugadors del MoraBanc són els propers que han de donar una resposta al club tricolor. A mesura que van passant els dies es va complicant més la seva resposta positiva ja que els dos tenen alguns equips que volen comptar amb ells. L’últim conjunt que ha sonat per a Bogdanovic és l’Olimpia EA7 Milà, que juga l’Eurolliga i que té més potencial econòmic. Malgrat tot, el serbi no és l’únic a l’agenda de l’equip italià ja que Bostjan Nachbar i Zoran Erceg també poden acabar a Milà en comptes d’ell. En el cas de Jawai, no s’ha fet públic cap club que hi estigui interessat, tot i que vàries entitats estan interessats en ell per com va acabar la temporada, tal i com va explicar Solana el passat divendres. 
 
Els dos jugadors tenen fins dimecres per respondre a l’oferta de renovació del MoraBanc. El director esportiu de l’entitat tricolor va explicar que tant Jawai com Bogdanovic han expressat el seu desig de continuar a Andorra en cas de no tenir una oferta realment interessant, per la qual cosa, manté les esperances.
PUBLICITAT
PUBLICITAT