PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Antonio Orozco: «Quan vaig a un concert vull que toquin els ‘hits’»

El cantant va actuar de nou a la festa major de Sant Julià de Lòria

Per esther jover martin

Antonio Orozco, ahir al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Antonio Orozco, ahir al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. | Tony Lara
La vamos a liar parda», advertia Antonio Orozco unes hores abans del concert que anit va oferir a la festa major de Sant Julià de Lòria. Un déjà vu per al cantant ja que fa 11 anys, en els inicis de la seva carrera musical, també va estar convidat a la festa laurediana. La diferència entre l’Orozco de fa una dècada i el d’ara és, sobretot, física: adéu grenyes i aspecte descuidat; ara presenta un aspecte impecable, elegant. La capacitat de treball, però, no ha canviat: «El que canvia és la disposició del temps, ara fa 5 anys que no descansem. Però, fixa’t, tornem 11 anys després!», va puntualitzar.
 
La plaça de la Germandat ha estat la quarta parada de la gira Origen, que va iniciar el passat 12 de juny a Marbella. Orozco celebra amb el seu públic 15 anys de carrera –el primer disc, Un reloj y una vela, el va editar l’any 2000–, i en l’espectacle no hi poden faltar els grans èxits. «Quan vaig a un concert dels grups que segueixo em faria ràbia que no toquessin els hits, els temes de més èxit, perquè són cançons del record, que formen part del repertori», va argumentar l’intèrpret. «Nosaltres venim els músics de sempre, però sonem diferent», va assegurar. 
 
Orozco és un assidu a Andorra, tant als escenaris, ja que ha estat convidat diverses vegades en diferents esdeveniments musicals, com per fer turisme, «perquè el meu fill li encanta esquiar i venim a l’hivern», va confessar. L’any passat els seguidors del cantant el van poder gaudir en un format més íntim, però en el concert d’ahir va avisar que calia portar «sabates còmodes».
 
El compositor, nascut a Osuna (Sevilla) el 1972 –però que viu a l’Hospitalet del Llobregat des que és un nadó– es va aficionar d’adolescent a la guitarra i a la música. Actualment, admet que es troba «molt satisfet pel moment professional» pel qual passa, ja que s’ha fet un nom més enllà d’Espanya i Andorra, sent un artista reconegut a Amèrica del Sud, però revela que «el moment de canvi el vaig notar quan em van nominar a un Grammy com a millor compositor». 
Des del setembre de 2013, Orozco forma part del jurat del programa La Voz (Telecinco), un talentshow televisiu que promociona nous talents vocals. En l’última edició, va guanyar un dels participants del seu equip, Antonio José, al qual segueix de prop i manté el paper de coach. «La Voz és una oportunitat per a la gent que té molt talent, perquè es puguin fer veure i se’ls escolti», va afirmar. «La Voz és un programa que anul·la els prejudicis, és blanc, transparent», va afegir. 
 
CONCERT PER A EMBRIONS / Orozco també va comentar l’experiència viscuda fa unes setmanes en què va tocar, guitarra en mà, per a 380 embrions congelats que es conserven en el laboratori de fecundació in vitro de l’Institut Marquès de Barcelona, una clínica especialitzada en reproducció assistida. El músic va aclarir que la iniciativa forma part «d’un estudi de rellevància internacional que està obtenint molts bons resultats». L’estudi, dirigit per la doctora Marisa López-Teijón, demostra que les vibracions musicals augmenten en un 5% la taxa d’èxit de la fecundació in vitro i millora el desenvolupament embrionari. «No m’esperava que tingués tanta repercussió mediàtica», va admetre Orozco, que va lloar el projecte. La revista satírica El Jueves també s’ha fet ressò de la singular iniciativa. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT