PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els administradors confien en una resolució amb «impacte nul»

Betsabé i Vázquez traslladen a la plataforma d’afectats el desig de mantenir intactes drets i interessos

Per IVÁN ÁLVAREZ

Façana de la Banca Privada d'Andorra
Façana de la Banca Privada d'Andorra | Tony Lara
Els actuals administradors de BPA, David Betsabé i Fernando Vázquez, van mostrar la seva confiança en que la resolució del banc tindrà un «impacte nul» sobre els interessos i drets dels clients. Els responsables de la Banca van assegurar als afectats que estan treballant per tal que el procés de resolució de l’entitat no afecti als clients.
La Plataforma d’Afectats de BPA –que agrupa clients de l’entitat– va emetre ahir un comunicat on informaven de la reunió, la segona de conformitat al calendari consensuat, que van mantenir amb els administradors de la Banca Privada. En la nota, la plataforma exposa que en la reunió amb Betsabé i Vázquez van poder constatar que «s’està treballant per a que en breus terminis es pugui produir la regularització parcial i gradual del seu funcionament i operativa bancària habitual».
A més, asseguren que es va abordar l’anàlisi i valoració de la problemàtica concreta de determinats clients i productes, «amb l’asseveració per part dels representants de l’entitat bancària que s’està treballant per a que el resultat del procediment de resolució tingui un impacte nul pels interessos i drets de tots els afectats».
Pel que fa a la problemàtica concreta de les amortitzacions dels préstecs i crèdits concedits pel banc, reflecteix la nota que «es va assegurar que no obstant en l’actualitat els clients que disposen de saldos positius no poden efectuar amortitzacions ni reduccions del límit de crèdit, això no implicarà la seva reclamació judicial, ni dels interessos de demora que s’hagin generat des de la mesura adoptada»
 
Confirmació del calendari/ Durant la trobada, els administradors de BPA també van confirmar el calendari ja conegut de resolució i reestructuració de l’entitat, amb la creació del nou banc pont anomenat Vall Banc, que ja s’ha constituït i a on s’aniran traspassant tots els actius lícits que hagin superat el procediment de verificació que encara s’està duent a terme per PriceWaterhouseCoopers.
En aquest sentit, la plataforma va ser informada que «previsiblement» aquests treballs estaran conclosos durant aquest proper mes d’agost. Finalment, en la reunió es va informar que «determinats casos que requerien de solució immediata, i que van ser presentats directament a la plataforma, també van ser comentats amb els administradors en aquesta última sessió».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT