PUBLICITAT

Andorra la Vella

Sentència de dos anys a un agent per revelar informació

L’home consultava fitxes il·lícitament i en donava el contingut

Per El Periòdic

Un advocat i el seu defensat conversen als passadissos de la Batllia.
Un advocat i el seu defensat conversen als passadissos de la Batllia. | Tony Lara
El Tribunal de Corts va jutjar verídiques l’acusació per la comissió d’un delicte major continuat de revelació de secrets o informacions sensibles durant l’exercici de la seva funció a un agent de la Policia, que el passat 20 de maig negava davant dels magistrats les infraccions que se li atribuïen. L’home va ser condemnat a una pena de dos anys de presó condicional i quatre anys –a més dels 57 mesos ja complerts– d’inhabilitació del seu càrrec per facilitar a persones properes al seu entorn informacions extretes de forma il·lícita emprant com a font documentació obtinguda gràcies al seu càrrec. 
 
La fiscalia demanava per al funcionari de 30 mesos de presó –part condicional–, i la posterior inhabilitació del càrrec que ostentava dins del cos de seguretat per un període de cinc anys. La pena sol·licitada, finalment reduïda pels jutges, es basava no només en la facilitació d’informacions a amics sinó en el què va poder implicar aquest acte. Entre altres casos de revelació, l’exagent va atorgar a un altre home condemnat en diverses ocasions per violència domèstica informacions com la ubicació de l’exparella a la que havia maltractat o dades personals de les persones properes a l’afectada. 
 
La intervenció de les comunicacions telefòniques del policia van ser claus en el transcurs de les perquisicions: d’elles se’n desprenia el desvetllament de dades com el número telefònic, del lloc de feina o l’adreça de terceres persones.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT