PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Sergi i Roger Mas embelleixen la Font de Ferro laurediana

Els artistes esculpeixen l’ocell que va trobar la Verge de Canòlich

Per EL PERIÒDIC

L’obra creada per Sergi i Roger Mas.
L’obra creada per Sergi i Roger Mas. | COMÚ DE SANT JULIÀ
Un any després de la recuperació de la Font de Ferro de Sant Julià de Lòria, s’hi ha afegit una placa de bronze en relleu obra de Sergi i Roger Mas, pare i fill.  El gravat escultòric representa l’ocell que, segons la llegenda, va revelar l’emplaçament de la talla de la Mare de Déu de Canòlich.

L’obra està acompanyada dels següents versos: «El bell ocell de mil colors, / També descobreix la font... / L’aigua sempre és benvinguda / Dóna vida i pau infon».

El cercle de pedra que protegeix la font representa l’ermita de Canòlich amb el seu sostre en arc i el treball del baix relleu en bronze està inspirat en l’auca de la Verge, amb una representació de les muntanyes i la capella al fons. L’ocell desplega, en escultura exempta, les dues ales que permeten a qui vulgui beure de la Font de Ferro agafar-s’hi a banda i banda.

Els creadors «han sabut recollir la càrrega simbòlica que la font té per als lauredians», ha expressat el Comú. Antigament, i en acabar la festa major de la parròquia, la comissió de festes es  reunia a la Font de Ferro per fer-ne balanç.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT