PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

«És molt trist que passi això sent la parròquia de l’aigua»

El conseller de l’oposició d’Escaldes, Aleix Mañosas, insisteix en la necessitat de tenir el nou dipòsit

Per IVÁN ÁLVAREZ

Aleix Mañosas, conseller de la minoria d'Escaldes
Aleix Mañosas, conseller de la minoria d'Escaldes | Tony Lara
El conseller de la minoria del comú d’Escaldes-Engordany, Aleix Mañosas, va deixar clar ahir que «amb el diposit nou, una catàstrofe com la de l’altre dia, les necessitats d’aigua no haguessin estat tant crues ni  haguessin hagut talls de tres dies a moltes zones de la parròquia». Mañosas va insistir en que «ara només tenim una captació d’aigua i aquest és el gran problema. Fa falta una altra alternativa». També va remarcar la necessitat d’haver dut a terme el projecte del dipòsit nou molt abans per tal d’evitar problemes de manca d’aigua i de les incomoditats que es van patir la setmana passada. 
«No és normal que en ple segle XXI dos territoris que estan cohabitant l’un amb l’altre no es puguin fer aquests embrancaments», tot i reconèixer que són coses que «no es fan d’un dia per un altre i que costarà uns diners» Mañosas va posar l’accent en que «a l’any 2008 ja hi havia  una voluntat i un pacte entre Toni Martí i Rosa Ferrer per fer aquestes tasques. El conseller del PS espera que, pels càrrecs que ostenten en l’actualitat, siguin «les persones que haurien de solucionar el problema i creiem que hi haurà la celeritat que demanàvem al ple del comú». La cònsol major, Trini Marín, ja va reconèixer que hi havia una necessitat de tenir un dipòsit nou i Mañosas, a banda d’afegir que  «es va construir fa quinze dies», va indicar que  «si s’hagués executat l’obra a principi del mandat, no hauríem tingut els problemes que hem tingut, de manca d’aigua per consum humà durant 72 hores. Per la parròquia de l’aigua, és molt trist, realment». Ara, segons el conseller, cal avaluar les pèrdues que han sofert els comerços, bars, hotels i restaurants que no van poder donar el seu servei amb normalitat.
 
Associació comerciants Carlemany/ Mañosas va aprofitar per matisar els motius de l’abstenció de l’oposició a l’aprovació dels estatuts de l’Associació de comerciants de l’Avinguda Carlemany i travesseres. El conseller va explicar que «hi havia un punt que incomplia des del minut zero els propis estatuts que s’havien aprovat». 
En la sessió comunal, el conseller menor, Josep Tudel, va lamentar que, «per un tecnicisme», s’hagués abstingut el sector opositor. Mañosas va deixar anar ahir, en clara referència a Tudel, que «saltar-te els estatuts que estàs aprovant, més que un tecnicisme, és un error de base». 
La figura del secretari-gerent va ser la que va provocar més controvèrsia i per això Mañosas va insistir ahir en explicar que el que vol la minoria és «separar les figures de secretari i gerent», però que «tal i com ho vol fer la majoria comunal, mantenint durant sis mesos al director de Vivand com una única figura de secretari-gerent, és incomplir els estatuts, perquè ell no és ni membre del comú, ni de la Cambra de Comerç, ni és comerciant». 
El conseller de PS va afegir que davant d’aquesta situació «nosaltres vam proposar una fórmula alternativa i era que, com a subvenció, el comú pagués el sou d’un gerent durant sis mesos o potser més temps. Tot i que proposar això, se’ns va dir que no». Mañosas va cloure detallant que «amb l’acord que s’ha fet,   el d’aportar el comú 1 euro per cada euro que aportin els socis –amb un topall de 150.000– durant els primers quatre anys, a partir del cinquè any, el comú es pot desvincular de qualsevol aportació fora de la pròpia quota. No ho entenem».
PUBLICITAT
PUBLICITAT