PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 2a Divisió s’ampliarà a catorze equips i s’eliminaran els play-off

Els clubs han d’aprovar tots els canvis proposats per la FAF en l’assemblea general que es realitza avui

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’Inter Escaldes, que la pròxima temporada jugarà a la Segona Divisió, en un matx contra l’FC Santa Coloma.
L’Inter Escaldes, que la pròxima temporada jugarà a la Segona Divisió, en un matx contra l’FC Santa Coloma. | FAF
Aquest vespre se celebra a l’Estadi Comunal l’assemblea general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). En l’ordre del dia hi ha diferents novetats a aprovar per part dels clubs, com el canvi de format de competicions o l’entrada de nous clubs, el que ampliarà la Segona Divisió de la Lliga Nacional.
 
En aquesta segona categoria és on es presenten més variacions. Es presenta un campionat amb catorze equips, amb l’arribada de nous conjunts: CE Carroi, Atlètic Amèrica, FC Pas de la Casa i FC Santa Coloma B. Aquests se sumaran als que ja formen part de la divisió, com són el Ranger’s FC, Atlètic Club Escaldes, UE Santa Coloma B, FC Lusitans B, FS La Massana, FC Ordino B, UE Extremenya, FC Encamp B, CE Jenlai i Inter Club Escaldes. Per contra, el que desapareix és la UE Engordany B.
 
En els formats de competició es presenten modificacions. A la Primera Divisió es manté la fase regular i els play-off al títol i el descens, però en la Segona desapareix els play-off per l’ascens. El campionat es disputa únicament en fase regular, amb un total de 26 jornades. El campió serà qui pugi de forma directa a Primera, mentre que el segon jugarà la promoció amb el penúltim de la màxima categoria. 
 
La Copa Constitució també pateix canvis. La disputaran dotze equips. Són els vuit de Primera i els quatre primers de Segona al final de la primera volta. En cas que algun d’aquests sigui un filial, el següent en la classificació que no ho sigui agafarà el lloc. Els vuitens de final el jugaran els quatre equips de Primera que es trobin classificats entre la cinquena i la vuitena posició, i els quatre de Segona. Als quarts els quatre millors de Primera entraran en joc. Totes les eliminatòries seran a partit únic i s’elimina l’opció del matx de desempat en cas d’haver acabat amb igualada. Si succeeix es disputarà una pròrroga i una tanda de penals per conèixer el guanyador.
 
En l’assemblea d’avui aquests apartats es presentaran als clubs, que votaran si les mesures es porten a la pràctica. També hi ha altres punts en l’ordre del dia com validar els pressupostos. La FAF també exposarà el programa d’instal·lacions esportives i altres mesures a desenvolupar.
 
Borda Mateu

La construcció dels camps de futbol de la Borda Mateu de Santa Coloma continuen en marxa. La instal·lació no podrà estar operativa per l’inici de la temporada, ja que existeix un retard respecte a les dates presentades inicialmenmt i la finalització està programada per a mitjans del mes d’octubre. Els dos terrenys de joc acolliran partits i entrenaments dels equips de la Primera i Segona Divisió de la Lliga Nacional, a més dels de la base.
 
Un dels conjunts que també aspira a utilitzar la instal·lació és l’FC Andorra, però l’entitat tricolor encara no ha realitzat cap petició formal a la FAF per a utilitzar-la de forma regular al llarg de la temporada, ni per entrenar ni per jugar els seus partits com a local a la Primera Catalana. El club fa mesos que estudia traslladar-se d’Aixovall si no se li fa un rentat de cara important a l’estadi, millorant totes les carències que té actualment. L’objectiu principal era traslldar-se a l’Estadi Nacional, però davant la negativa del Govern veuria amb bons ulls anar cap a la Borda Mateu, ja que altres alternatives que se li van plantejar al seu dia com Encamp, Ordino o Alàs les va descartar des d’un primer moment.
PUBLICITAT
PUBLICITAT