PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

S’avança l’adequació de la segona parcel·la del pàrquing del Falgueró

El cònsol menor, Marc Calvet, apunta una inversió de 3 milions d’euros per embellir tota la zona

Per IVÁN ÁLVAREZ

Marc Calvet i Trini Marín parlen amb unes nenes al parc infantil inaugurat ahir a la zona de Fiter i Rossell
Marc Calvet i Trini Marín parlen amb unes nenes al parc infantil inaugurat ahir a la zona de Fiter i Rossell | Tony Lara
El parc d’esbarjo infantil del Falgueró que van inaugurar ahir els cònsols d’Escaldes-Engordany gairebé conclou les actuacions destinades a l’embelliment de la zona de Fiter i Rosell que es va encetar fa gairebé tres anys. En aquesta adequació de la zona s’han portat a terme treballs a les voravies, l’obertura del carrer del Falgueró, l’encreuament amb el carrer dels Escalls o l’aparcament, inaugurat el passat mes de març. En aquest sentit, l’ampliació prevista  en l’aparcament està arribant a la seva recta final i, fins i tot, l’excavació de la parcel·la, d’uns 2.500 metres, que ja està acabada. 
El cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet va reconèixer que tot estava previst per al mes de setembre però donat que ja estava enllestida l’excavació, es vol iniciar ja la pavimentació per poder posar en funcionament aquesta zona nova del pàrquing després de les vacances. Aquesta circums
tància, va apuntar Calvet «ha permès al Comú estalviar-se una mica més de 200.000 euros del que s’havia previst inicialment»
A principis o mitjans de setembre ja estaran disponibles 120 places més a l’aparcament, que augmentarà la seva capacitat en més de 200 vehicles. Calvet va afirmar que el total de  la inversió de la zona de Fiter i Rossell ascendeix als 3 milions d’euros i la va desglossar detallant que «la despesa més important és la de la excavació de la parcel·la, l’embelliment de les voravies de Fiter i Rosell van costar prop de 60.000 euros, les del carrer dels Escalls van pujar a 130.000 euros i s’han fet tot un seguit d’actuacions amb un cost important però ara el servei de l’hospital ha millorat molt».
 
Inauguració parc infantil/ D’altra banda, el cònsol menor va mostrar el nou parc infantil inaugurat ahir i que dóna servei a les famílies de la zona. Calvet va explicar que la instal·lació ha suposat una despesa de 35.000 euros, que s’han col·locat uns gronxadors, uns sorrals, que es volia tenir una zona d’esbarjo i per la família perquè «no tinguessin que baixar forçosament al Prat del Roure i donar més servei per a tots els ciutadans».
Tot i això, el cònsol menor, que va estar acompanyat en tot moment per la màxima representant comunal, Trini Marín, va afirmar que aquest parc no responia a una demanda veïnal i que es va fer per iniciativa pròpia de l’equip comunal «per poder donar una mica més de vida a la zona i que no tot fos el trànsit i el pas i vam pensar que una bona actuació podia ser fer un parc infantil per a Fiter i Rossell». 
Un cop finalitzats els treballs a la zona del Falgueró, resta només arreglar una porció de terreny que hi ha costat del parc, acabar de netejar aquesta part i fer un petit accés al carrer dels Escalls, per no haver de fer tota la volta. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT