PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només queden tres jugadors

El MoraBanc necessita dos interiors i un exterior per acabar de confeccionar la plantilla 2015-16

Per ALBERT CANES

Luka Bogdanovic dribla Josh Mayo en el partit entre el BC MoraBanc i el Montakit Fuenlabrada al Poliesportiu d’Andorra.
Luka Bogdanovic dribla Josh Mayo en el partit entre el BC MoraBanc i el Montakit Fuenlabrada al Poliesportiu d’Andorra. | MARTÍN IMATGE / BCA
Amb una mica més de retard de l’esperat, Luka Bogdanovic va signar ahir el contracte de renovació amb el BC MoraBanc Andorra per una temporada més. Després de tot el procés del dret de tanteig i veure quines eren les seves possibilitats en el mercat, el serbi va decidir seguir al Principat, acceptant així l’oferta de renovació que se li havia fet des d’un principi.
 
Juntament amb Vojdan Sotjanovski i Nathan Jawai, Bogdanovic va ser la clau de la revolució en el joc del MoraBanc a mitja temporada en la qual van arribar a encadenar bones victòries per assolir la salvació, tallant una ratxa negativa de vuit derrotes seguides. En els 16 partits que va jugar la passada temporada amb la samarreta tricolor, l’ala-pivot va realitzar una mitjana de 10,3 punts i 3,4 rebots per partit, i 8,8 de valoració, sent l’MVP de la jornada 30 en un excel·lent partit a la pista de l’UCAM Múrcia, amb un triple espectacular decisiu en l’últim quart. 
 
El director esportiu del MoraBanc, Francesc Solana, va valorar molt positivament aquesta renovació: «És un jugador que va venir la temporada passada al mes de gener a canvi del nostre referent, Kaloyan Ivanov, i ens va ajudar molt a canviar el nostre estil de joc. Volíem mantenir aquesta línia d’equip amb la qual vam acabar la temporada passada i la seva continuïtat ens ajudarà molt a seguir amb el nostre estil de joc». Solana també va encoratjar a Bogdanovic a seguir en la mateixa línia de finals de la temporada passada: «Esperem que arribi amb les mateixes ganes que les que tenia l’any passat, per fer una temporada complerta. Per a nosaltres és un jugador molt important». 
 
El jugador serbi també va mostrar la seva satisfacció per seguir a l’equip: «Estic molt content per continuar i tornar a Andorra. Espero que la propera temporada sigui bona per a tots. És molt important mantenir el que teníem de l’equip de la temporada passada». Bogdanovic va afegir que «quan configurem la plantilla final podrem parlar més del que esperem d’aquest equip» en referència als objectius que tindran aquest any. 
 
Tres jugadors més

De la plantilla del club tricolor que va acabar la temporada 2014-15 només queden dos jugadors per conèixer el seu futur: Jawai i Shaun Green. Les dues situacions són diferents, però la seva continuïtat a l’equip està complicada. Les esperances, però, es mantenen sobre l’australià, que té ofertes per jugar fora de l’ACB que el poden portar a deixar el MoraBanc. El període de dret de tanteig va finalitzar dimecres i Jawai no va donar cap resposta al club, però tampoc va descartar la possibilitat de quedar-se. Per la seva part, Green deixarà el MoraBanc, tal i com va explicar Solana abans que Bogdanovic renovés: «Tenen característiques similars i serà o l’un o l’altre». Per tant, el club buscarà un jugador amb més pes per a què ocupi una de les dues places d’extracomunitari que té Green, a qui deixaran marxar. 
 
Solana es concentra ara en completar les tres peces que queden per tenir confeccionada la plantilla de la temporada vinent. Són dos jugadors interiors i un exterior els que resten, concretament dos pivots i un ala. Del futur de Jawai depèn si Solana necessitarà contactar amb dos pivots o només caldrà un, tot i que la primera opció sembla la més probable. El director esportiu també ha de tenir en compte les places per a extracomunitaris, les qual podrien quedar les dues lliures. L’altre jugador haurà de ser espanyol. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT