PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’esllavissada a la Peguera no afectarà el traçat de la Purito Andorra

El comú de Sant Julià de Lòria assegura a l’organització que la carretera estarà enllestida avui

Per ALBERT CANES

L’esllavissada a la carretera de la Peguera del passat dimarts.
L’esllavissada a la carretera de la Peguera del passat dimarts. | EMILIO PRENAS
Resten nou dies per a la celebració de la primera edició de la marxacicloturista la Purito Andorra, que es presenta com una de les més dures d’Europa i del Món. El recorregut més llarg comptarà amb 145 quilòmetres i 5.200 metres de desnivell positiu entre els sis ports de muntanya, dels quals hi ha un de categoria especial, quatre de primera i un de segona. Aquesta també serà l’etapa reina de la Vuelta a Espanya 2015, que passarà una jornada sencera al Principat el dimecres 2 de setembre. 
 
L’esllavissada que va afectar a la carretera de la Peguera el passat dimarts a causa de les fortes pluges, les quals també van provocar la forta riuada a la carretera de la Rabassa, van posar en perill el recorregut de les dues proves ja que aquest és un dels trams pels quals els ciclistes han de passar. Malgrat tot, el comú de Sant Julià de Lòria va assegurar a l’organització de la Purito Andorra que les obres per treure les pedres de la carretera estaran enllestides avui mateix i que no hi hauria problemes per a la celebració de la marxa. Els organitzadors es desplaçaran avui a la zona afectada per observar quina és la seva situació, tot i que s’han mostrat tranquils amb el que el Comú els ha comunicat. 
 
De fet, l’organització no va arribar a plantejar-se un canvi de traçat ja que des del primer moment el cònsol menor de la parròquia, Manel Torrentallé va assegurar  que es podria solucionar tot a temps. En cas que finalment no s’hagués pogut circular per la Peguera de cara a la Purito, la solució de l’organització hagués estat eliminar aquest port i quedar-se amb els altres cinc per a la cursa llarga. 
 
A part de visitar la zona de la carretera de la Peguera per veure quin és el resultat final dels treballs de neteja de la calçada, l’organització també passarà durant la jornada d’avui pel recent asfaltat Coll de Beixalís, que també era un dels punts que estava pendent de la finalització  d’obres i pels quals els ciclistes que facin el recorregut llarg de la marxa, així com els professionals a la Vuelta, hauran de passar. L’organització de la Purito va assenyalar que les informacions que havien arribat respecte al resultat de l’asfaltament havien estat molt bons. 
 
Per tant, el recorregut de les dues proves ciclistes estarà en perfectes condicions en el seus respectius moments de celebració. Els organitzadors de la marxa cicloturista estan encarant ja els últims detalls per a la disputa de la prova, que comptarà amb 1.100 participants ja que estan arribant alguns compromisos d’última hora que permetrà arribar a la xifra límit d’inscrits. Entre ells, hi ha diversos noms, com Joaquim Rodríguez, lògicament, ja que n’és el gran protagonista, Miguel Indurain, Alberto Losada, Ángel Vicioso, Dani Moreno, Damiano Carusso, Chechu Ruviera i Àngel Edo, a nivell de personalitats del món del ciclisme. Altres esportistes de renom que han confirmat la seva assistència són Nani Roma, Carles Checa, i els residents a Andorra, Toni Bou i Dani Juncadella. Les dues últimes incorporacions a la llista de participants coneguts són Joseph Arjam i David Checa, el germà de Carles. Serà un cartell de luxe per a una marxa cicloturista de luxe.
PUBLICITAT
PUBLICITAT