PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Escaldes torna a tallar el subministrament de l’aigua

Degut a la pluja l’aigua a la captació del Madriu queda, de nou, enterbolida i no apte per al consum

Per IVÁN ÁLVAREZ

Els nivells de terbolesa de l’aigua feien impossible el seu consum
Els nivells de terbolesa de l’aigua feien impossible el seu consum | El Periòdic
Un nou tall del subministrament d’aigua va sacsejar ahir a bona part de la parròquia d’Escaldes-Engordany quan encara no s’havien apagat les veus de la problemàtica de la setmana passada. La Companyia d’Aigües Potables d’Escaldes-Engordany (CAPESA) va efectuar aquesta ordre perquè, segons van informat des del Comú, la tempesta del passat 21 de juliol i les pluges d’ahir van provocar l’enterboliment de l’aigua a la captació del riu Madriu i els nivells de terbolesa no són aptes per al consum humà. La corporació escaldenca va assegurar que el subministrament d’aigua es reprendrà una vegada els nivells de qualitat tornin a ser aptes.
El president de Capesa, Eduard López, va comentar a EL PERIÒDIC que, degut a les seqüeles de la torrentada, amb la pluja que hi ha haver ahir «el nivell de terbolesa que s’ha detectat és molt important» i que a les 15.30 hores es van veure obligats a tallar l’aigua. Tot i això, com que els dipòsits estaven molt plens ens va poder anar utilitzant aquesta aigua fins a les 19.30 hores, quan es va esgotar i bona part de la parròquia ja es va quedar sense aigua. Segons López, «la bona notícia és que s’ha detectat ràpidament i s’ha tallat l’entrada. En aquesta ocasió és que la central està neta». El director de Capesa va indicar que actualment, hi ha aigua a les zones de Can Noguer, la Plana, Rocacorba i Can Diumenge, i està previst que n'hi hagi fins a primera hora del matí. Els tècnics de Capesa treballen per intentar trobar una solució, poder connectar de nou el subministrament d’aigua el més aviat possible i contestar les demandes que van arribant. López va assegurar que durant tot el dia es tornaran a realitzar anàlisis per determinar el nivell de terbolesa i quan els resultats siguin positius s’emplenaran de nou els dipòsits. 
Per la seva banda, el conseller de l’oposició, Aleix Mañosas, no donava a crèdit a tot el que està passant. Visiblement indignat, va comentar a EL PERIÒDIC que «s’han de depurar responsabilitats, perquè no és gens normal que per quatre gotes s’hagi de tornar a tallar l’aigua». Mañosas va explicar que «això demostra que tenim raó amb la necessitat de contractar un enginyer fixe a Capesa perquè ho pugui controlar o evitar aquestes situacions». A més va argumentar que «després del que va passar la setmana passada, que ara tornin a tallar l’aigua per una pluja demostra que la depuració de l’aigua no es fa bé ni es posen els mitjans que s'hi han de posar. Quan es dóna l’avís que l’aigua ja és potable, s’ha de controlar cada dia».
El conseller va lamentar que «la responsabilitat és del comú, que no ens enredin. No pot ser que llencin sempre pilotes fora i es rentin les mans acusant a Capesa. La companyia és la concessionària de l’aigua, d’acord, però el comú ha de vetllar que l’aigua estigui bé. Espero que ara hi hagi més denúncies».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT